Podijeli članak

Košarkaši SKK Student sjajno su otvorili novu sezonu u košarkaškom prvenstvu Herceg Bosne.

Oni su večeras u Čitluku kao gosti pregazili domaće HKK Brotnjo rezultatom 98:66.

Već prva četvrtina dala je naslutiti u kojem smjeru će ići ova utakmica. Gostujući košarkaši su od samog starta dali gas i odličnom igrom na obje strane terena već u uvodnom dijelu igre napravili osjetniju prednost dobivši prvu četvrtinu rezultatom 28:16. Ni nastavak utakmice nije donio ništa dobro za domaći tim pošto su košarkaši Studenta nastavili po receptu koji se pokazao dobitnim u prvom periodu. Na kraju su Mostarci već na poluvremenu imali ugodnih + 22 i osiguran miran nastavak utakmice.
Treća četvrtina bila je preslikana. Mostarski košarkaši svojim su tempom razbijali domaće i Brotnju je prijetio pravi, istinski potop. Tek su 'studenti' u posljednjem periodu malo spustili nogu s papučice gasa i dozvolili domaćem timu da izbori koliko toliko snošljiv poraz ukoliko se -32 može nazvati snošljivim.

Student je imao uravnotežen napad, nekoliko dvoznamenkastih košarkaša a najefikasniji je bio Filip Božić sa 17, a odlično ga je pratio Matej Perković koji je postigao 15 koševa. Prskalo je dodao 12, a Kovač 10. Kod Brotnja je Ivo Ćavar zabio 17, a Ante Planinić 16 poena.

AU:B.B.