Podijeli članak

Covid-19 pojavio se navodno i u samostanu Milosrdnih sestara svetog Križa, rekla je za Radio Đakovo provincijalna poglavarica sestra Valerija Široki.

-Da, istina je, u nedjelju poslije podne tri sestre dobile su temperaturu, javili smo se odmah našoj doktorici koja je izvijestila epidemiologa, jučer smo išle na testiranje i od 12 sestara nas je 10 pozitivnih - izjavila je za Radio provincijalna poglavarica sestra Valerija.

Tu informaciju potvrdio je i Krunoslav Capak.

-Radi se o tome da su dvije časne bile u inozemstvu, zaraženo ih je 10 u ovom trenutku. Epidemiolozi su na terenu, snimit će situaciju. Potrebna je brza i hitna obrada da se svi koji su bili u kontaktu stave u samoizolaciju - rekao je Capak za N1.

Iz preventivnih razloga zatvoren je od jutros i Dječji vrtić Sunčev sjaj Nazaret.

-Da, svakako, to nam je bilo odmah prvo, također će biti zatvoren i Centar Amadea da drugi ne budu izloženi jer i same ne znamo na koji način je došlo do kontakta sa Covidom 19, ali, evo, imali smo možda neke susrete u kojima je iz nekih razloga očito došlo do zaraze. Sestre su bile svjesne i od prvih dana bile smo jako u tim mjerama, baš da se pridržavamo sve i sada končano smo mislile bit će sve u redu i krenut ćemo u ljeto, međutim, ipak nije tako. Sestre su oprezu, više su predane molitvi, i od danas je samoizolacija za svaku sestru, nemamo više ništa apsolutno zajednički, prekidamo sve naše zajedničke točke. Jednostavno moramo biti oprezni dok ne vidimo daljnja postupanja što se tiče testiranja samostana”, pojasnila je provincijalna poglavarica sestra Valerija Široki.