Podijeli članak

Od kraja prošlog mjeseca indonezijske društvene mreže bruje o kontroverznom vjenčanju u Južnom Sulawesiju, na kojem je 103-godišnji nizozemski kolonijalni ratni veteran nedavno oženio 27-godišnju ženu.

 Fotografije i videozapisi para s njihovog vjenčanja već više od tjedan dana izazivaju ogorčenje i šaljive komentare na društvenim mrežama. Bilo je i onih koji ne mogu vjerovati da je vjenčanje bilo stvarno, ali nekoliko indonezijskih novina potvrdilo je da je 103-godišnji Puang Katte oženio 27-godišnju Alu Alang u okrugu Siwa.

Mladoženja, koji je navodno udovac, borio se u nizozemskom kolonijalnom ratu (1945. - 1949.), prenosi Oddity Central. "Da, istina je. Održana je danas popodne u kući mladenke u ulici Jalan Galico", rekao je za Liputan rođak mladoženje Ayu Anggreni Muchtar. "Ne znam njegovu točnu dob, ali on je definitivno stariji od 100 godina, on je nizozemski kolonijalni ratni borac. Njegova supruga još je u dvadesetima."
 


Tribunn News kasnije je otkrio pravu dob mladenaca, a 76-godišnja razlika mnoge je zaprepastila u azijskoj zemlji. 

Na Facebooku i Twitteru podijeljeni su videozapisi na kojima se vidi kako starog mladoženju pridržava mladić dok korača niz prolaz u susret svojoj mladoj mladenki, čime su još jednom dovedeni u pitanje dogovoreni brakovi, prenosi Index.hr

Zanimljivo je da, prema izvještajima lokalnih medija, miraz koji je Katte platio obitelji svoje mladenke nije bio visok. Navodno je platio samo 5 milijuna rupija (oko 2340 kuna) i zlatni prsten. Njih dvoje trenutno žive u mladoženjinoj kući u Južnom Sulawesiju.