Podijeli članak

Tagovi

Najveći dio kokaina vrijednog oko 50 milijuna eura, koji je u međunarodnoj akciji zaplijenila talijanska policija u količini većoj od tone, trebao je završiti na tržištu BiH, saznaju Nezavisne novine.

Dvije osobe u okviru ove akcije uhitila je Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) u BiH, a ovom velikom međunarodnom akcijom obuhvaćen je veći broj ljudi iz Italije, Crne Gore, Makedonije i BiH. Radi se o međunarodnoj akciji kojom je presječen veliki lanac za organizirano krijumčarenje droge, a za koji je najprije saznala talijanska policija, koja je u suradnji s kolegama iz drugih zemalja pratila pošiljku.

Naime, kako saznaju Nezavisne, u jednoj luci u Italiji policija je zaplijenila nekoliko kontejnera punih kokaina, koji je trebao biti poslan u Bar u Crnoj Gori te dalje u Makedoniju i BiH. Kako je potvrđeno Nezavisnim, policija je iz kontejnera uspjela izvaditi 970 paketa narkotika teških 1.128 kilograma, a lažnu pošiljku s oko kilogram droge zapečatila je zajedno sa sustavom za praćenje, kako bi utvrdila kome je namijenjena tako velika količina narkotika.

U Bar je po pošiljku stiglo šest kamiona, od kojih su četiri iz Makedonije stigla po zapečaćene kontejnere ne znajući da ih policija prati, a umjesto narkotika u njima je bio samo kilogram kokaina koji su ostavili istražitelji. Druga dva kamiona otišla su u BiH ne znajući da zapravo voze prazne kontejnere te da istražitelji prate i njihovu putanju. U SIPA su potvrdili da su sudjelovačli u međunarodnoj akciji razbijanja krijumčarenja kokaina, te da su dvije osobe uhićene, ali nisu precizirali detalje akcije niti čiji je kamion s kontejnerima ušao u BiH.

Luka Miladinović, glasnogovornik SIPA, kazao je da će dvije osobe koje su uhićene biti predane u nadležnost Tužiteljstva BiH. "Na području BiH policijski službenici SIPA uhitili su dvije osobe, saslušali više svjedoka, te pretresli više osoba, objekata i pokretnih stvari i tom prilikom oduzeli predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem kaznenom postupku", navedo je Miladinović. SIPA je akciju uhićenja izvela u suradnji s policijskim i pravosudnim organima Italije, Sjeverne Makedonije i Crne Gore, prilikom realizacije velike međunarodne operativne akcije