Podijeli članak

Narod i Pravda podržava zahtjeve Bh. bloka za ponovnim prebrojavanjem glasova na svim biračkim mjestima u Mostaru nakon što je uočeno da je na svim mjestima gdje je došlo do ponovnog prebrojavanja glasova utvrđena izborna krađa, priopćeno je danas iz NiP-a.

“Integritet izbornog procesa u Mostaru je ozbiljno narušen očiglednim manipulacijama i krađama pojedinih stranaka i kandidata. Pozivamo SIP BIH da naloži ponovno prebrojavanje na svim biračkim mjestima kako bi se utvrdili točni izborni rezultati“, navodi se u priopćenju Naroda i Pravde.

Posebno spornim smatraju i činjenicu da je izborna krađa bila takvog obima da je bez ponovnog brojanja nemoguće sa sigurnošću utvrditi stvarne izborne rezultate.

-Ovo je rijetka situacija u kojoj su čak i sami članovi SDA ustali protiv izbornih manipulacija same SDA jer se radi o masovnoj krađi glasova ne samo od drugih stranaka već i unutar iste koalicije ili stranke. Ovo je i poziv nadležnom tužiteljstvu i policiji koji bi se morali koncetrirati na ovakve malverzacije, a ne da istražuju otkud pravo
Bošnjacima da se vrate u pojedina gradska područja. Također, ovo je potvrda da je SDA aktivno provodila izbornu krađu gdje god je mogla, a javnost podsjećamo i na slučaj kandidata SDA koji je pozivao na izbornu krađu, a koji nikada nije dobio sudski epilog - navodi se na kraju priopćenja Naroda i Pravde.