Podijeli članak

Drugi bošnjački član Predsjedništva BiH Željko Komšića među prvima je potrčao čestitati Zoranu Milanoviću izbor na dužnost predsjednika Hrvatske. I dok je pričao serenade o nužnosti dobrih odnosa, drugi bošnjački član Predsjedništva BiH je ‘zaboravio’ spomenuti da je prije samo nekoliko dana potpisao otkaze diplomatima iz reda hrvatskog naroda koji su na dužnosti imenovani u mandatu Dragana Čovića.

Komšić je za vrijeme katoličkog Božića potpisao otkaze iskusnim diplomatima iz reda Hrvata, a radi se o kadrovima koje je smijenio odmah nakon što je preuzeo dužnost koju je ukrao legitimnim predstavnicima Hrvata.

Poslušnik SDA je za veleposlanike kandidirao srednjoškolke i slične kadrove koje je proglasio ‘zaslužnim građanima’, a oni koji su godinama uspješno predstavljali BiH u svijetu i pokušali popraviti narušeni imidž zemlje sada su nepoželjni i službeno otjerani.

-Komšićeva ‘čestitka’ nam je došla za Novu godinu, a zanimljivo da je potpisana u danima katoličkog Božića. I to dovoljno govori o tome tko sjedi na mjestu hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Očito je kako se ovdje ne radi o tome tko može više učiniti za BiH i promociju naše zemlje po svijetu nego su u pitanju sasvim druga mjerila. Vidjet ćemo koliko će takav način rada donijeti dobra ovoj zemlji – rekao je za Ero.tel jedan od veleposlanika koji je dobio otkaz.

Valjda sada ima dovoljno prostora za Martinu Mlinarević koja će konačno Česima moći objasniti koliko je zla u Hercegovini i Hrvatima. Jer niti o čemu drugom ne priča, a to je neki dan u svojoj kolumni potvrdio i šef izaslanstva Europske unije u BiH Johann Sattler. Mlinarević je u biti zato i imenovana na ovu dužnost. Srednjoškolka bi u međuvremenu trebala završiti i fakultet u Češkoj, barem je tako obećala domaćoj javnosti i onima koji su je imenovali na ovu dužnost.

U međuvremenu, oni koji su iskusni i poznaju ovaj posao su poslani kućama. Valjda je to ta građanska zemlja koju nam nudi drugi bošnjački član Predsjedništva BiH i koju sada želi zajedno graditi sa Milanovićem. Za očekivati je da će novi hrvatski predstavnik imati dovoljno pameti da prepozna ovakve pogubne politike.