Podijeli članak

Zajednička javna tribina Demokratske fronte i Socijaldemokratske partije na temu “Kuda ide Bosna i Hercegovina?” iznjedrila je nekoliko zanimljivih izjava čelnika ove dvije bh stranke koje se ne slažu sa sadašnjim uređenjem države koje propisuje Ustav BiH te svojom političkom borbom žele doći do uređenja po kojem bi BiH ili barem FBiH bila građanska država. 

"Ako treba da se u izbornoj borbi tučem sa Čovićem, rado ću", poručio je izravno Željko Komšić, političar koji je već dva puta izabran glasovima Bošnjaka kao predstavnik hrvatskog naroda. Poruka je dosta jasna a ona bi trebala značiti da će se Željko Komšić ponovno kandidirati za hrvatskog člana Predsjedništva, priopćeno je iz DF-a.

Predsjednik SDP-a BiH, Nermin Nikšić istaknuo je da ova stranka sve čini da bude prisutna u svim dijelovima Bosne i Hercegovine. Za nedjelju je najavio otvaranje prostorija SDP-a u Banja Luci na kojem će im se pridružiti i u partiju učlaniti po njegovim riječima brojne nove pristalice i u ovom dijelu Bosne i Hercegovine. To isto treba raditi i u Zapadnoj Hercegovini, gdje svakim danom lijeva opcija dobija sve više pristalica.

“Mi smo na prekretnici: ili ćemo prihvatiti principe ZAVNOBIH-a ili je ova zemlja osuđena na propast. Ni za nas, ni za DF patriotizam nije značka na reveru“, rekao je Nikšić i dodao da je patriotizam borba za državu, za čovjeka, za susjeda, za radnika i poštenog poslodavca.