Podijeli članak

Predstava "Šta ćemo sad?" autora Branka Đurića Đure, u režiji Ahmeda Imamovića, bit će odigrana u petak, 29. siječnja, na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Mostaru (NPM) s početkom u 20 sati.

U predstavi igraju Ajla Hamzić, Emir Spahić i Goran Lozo. Njih troje nalaze se u jednom kazalištu u zabiti i otkrivaju kakvi ih sve izazovi očekuju, kako da se domognu novca i publike, voli li ih vlast, kakav je položaj kulture, koliko su snalažljivi, duhoviti, spretni i tako dalje, priopćeno je iz NPM-a.

Iako se na prvo čitanje doima kao komedija u kojoj se Đuro kao glumac primarno bavi strahom svoje profesije od praznog kazališta, ubrzo se otkriva da je ovaj tekst egzistencijalna parodija stanja nas samih u društvu u kome se nalazimo.

"Ova predstava je moderna, aktualna komedija koja koincidira s vremenom u kojem živimo i situacijom u kojoj se nalazi kazalište danas, ali i društvo u cjelini. Sam režiser je na zanimljiv način okarakterizirao predstavu, kazavši kako je ona poput dobrog sevdaha i filozofije te vrste muzike", navodi se u priopćenju.

Predstava, iako je po žanru komedija, na specifičan način pristupa pojmu vica, razbija njegovu pretpostavljenu formu i na kraju ostavlja pomalo gorak okus i pitanje jesmo li mi sami postali vic.

"Šta ćemo sad?" osvojila je Veliku lisku za najbolju predstavu po izboru publike na 12. međunarodnom festivalu komedije "Mostarska liska 2015", a zabilježila je i brojna gostovanja uz veliki interes publike.