Podijeli članak

Ugledni laboratorij za testiranje kamera i leća, DxOMark, više od 12 godina bavi se testiranjima kamera i leća te se prometnuo u industrijski standard, no zadnjih godina nekako je najzanimljiviji po svojim testovima mobilnih kamera, koje htjeli priznati ili ne, stavljaju veliku prevagu kod korisnika kada kupuju nove pametne telefone.

Prema dosadašnjim rezultatima testiranja koje je obavio, najnoviji uradak iz Sonyeve radionice, Xperia Z5, ponio je titulu trenutno najbolje mobilne kamere.

Samsung Galaxy S6 / S6 Edge se nalaze na drugome mjestu, sa postignutih 86 bodova na testu, dok Sony Xperia Z5 je pobijedila sa jednim bodom više.

DxOMark je visoke ocjene za Xperia Z5 dao prvenstveno zbog brzog automatskog izoštravanja, vrhunske white balance značajke, no i S6 ima iste takve značajke.

Što je onda presudilo da Z5 pobijedi? Sonyjeva impresivna SteadyShot tehnologija s inteligentnim Active modom kod video materijala bila je ta odlučujuća stvar koja je Sony učinila za dlaku boljim od Samsungove trenutne perjanice.

Prema DxOMark grafičkim prikazima, Android kamere pokazuju odlične rezultate te su pobijedile Appleov iPhone 6S / 6S Plus. Izgleda da 12 MP fotoaparat nije baš toliko dobar koliko se pričalo te da je sve to stvar marketinga i „napuhavanja“.

Jasno je kako Apple ima sjajan marketing i da mu to puno pomaže u vezi prodaje, bez obzira što neki put po testovima njihovi pametni telefoni ne spadaju u sam vrh. No, svi mi znamo da marketing prodaje apsolutno sve, prenosi Ictbusiness.info.