Podijeli članak

Dječje igralište “Oaza radosti” u dvorištu Osnovne škole Kočerin prigodnom je svečanošću predano na korištenje kočerinskim mališanima.

Djeca i njihovi roditelji nisu skrivali zadovoljstvo dobivenim igralištem smještenim u središtu Kočerina, jedne od najvećih mjesnih zajednica koja se nalazi u sastavu Grada Širokog Brijega.
 
Ovo je hvale vrijedan projekt, a po reakcijama naše djece može se vidjeti što ovo igralište za njih znači. Hvala svima koji su pridonijeli da dobijemo ovo igralište, rekao je jedan od vidno raspoloženih roditelja.
 
Ovo je najljepši dan u mom životu, rekao je jedan od mališana.
 
Stanko Bazina, predsjednik Udruge “Creatus” koja je nositelj projekta izgradnje i opremanja dječjeg igrališta, istaknuo je da su inicijalna sredstva za izgradnju dječjeg igrališta dobivena od Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike,  a pomoć nije izostala niti od lokalnih i županijskih struktura vlasti.
 
Ideja o izgradnji dječjeg igrališta proistekla je od samih roditelja, među kojima sam i ja, i koliko vidim da je pun pogodak, što me uistinu veseli, rekao je prigodom otvorenja dječjeg igrališta Stanko Bazina.
 
Prigodom završetka projekta izgradnje i opremanja dječjeg igrališta članovi Udruge “Creatus” djeci su darovali prigodne poklone.
 
O projektu

Nositelj projekta izgradnje i opremanja Dječjeg igrališta “Oaza radosti” je Društvo za kulturu, edukaciju i društvena istraživanja “Creatus” iz Kočerina. Vrijednost projekta izgradnje i opremanja dječjeg igrališta je 10.000 KM, piše Jabuka.tv. Igralište je smješteno u dvorištu Osnovne škole Kočerin na površini od 240 m². Omeđeno je betonskim zidom, postavljene su sprave za igru, a unutar igrališta ugrađeni su koševi za smeće i postavljene klupe za sjedenje.
 
Dječje igralište je izgrađeno uz potporu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Izgradnju i opremanje dječjeg igrališta pomogli su i Grad Široki Brijeg, Vlada ŽZH, JU “Ceste ŽZH”, JKP “Čistoća” Široki Brijeg, “Coming” Široki Brijeg, MZ Kočerin i Osnovna škola Kočerin, priopćeno je.