Podijeli članak

Jessica Lindsay (18) je, baš kao i svaka druga tinejdžerica, bila zdrava i sretna studentica koja se voljela družiti s prijateljima i obitelji. Osim društva i obitelji, postojalo je još nešto u njenom životu što je ispunjavalo i činilo sretnom. Bio je to tajlandski boks kojim se Jessica bavila u slobodno vrijeme. 

Djevojka se spremala za svoju drugu borbu i bila je vrlo odlučna u svom naumu - željela se kvalificirati za natjecanje u borbama do 64 kilograma što je značilo da mora 'skinuti' nekoliko kilograma. 

Međutim, tehnika koju je koristila za mršavljenje, poznata kao 'rezanje težine', koštala ju je života, piše 24sata.hr.  

Nakon gubitka kojega je vrlo teško podnijela, njena majka uputila je očajno upozorenje drugim osobama koji pokušavaju napraviti istu stvar. Kobna tehnika i način na koji se privremeno može dobiti ili izgubiti kilograme, kako bi osoba mogla sudjelovati u određenim kategorijama sastoji se od ubacivanja vode u tijelo, posta ili povraćanja. 

Za vrijeme kobnog treninga, Jessica je bila obučena u gumenu jaketu. Vrućina koja je obuzimala njeno tijelo, kasnije će se pokazati, bila je kobna za Jessicu, a njeni organi počeli su otkazivati. 

Samo pola sata prije službenog vaganja, dan prije velikog meča, Jessica je sa svojom mlađom sestrom otišla odraditi uobičajeno trčanje. A onda se srušila u nesvijest i pala u komu u kojoj je bila četiri dana. 

Uzrok smrti - ekstremna dehidracija 

Očajni članovi obitelji pristali su da se Jessici isključe aparati koji su je držali na životu. Njena neutješna majka rekla je za televizijsku emisiju 'The Project': "Žao mi je, ispričavam se svojoj kćeri jer sam trebala biti uz nju da je zaštitim. Ali, nisam je mogla zaštititi ako nisam znala što se točno događa. Želim da se svi educiraju i postanu svjesni činjenice kako ovakve stvari više nisu prihvatljive". 

Ekspert koji je sudjelovao u emisiji, dr. Bridie O’Donnell kazao je kako je vrlo bitno da oni koji započinju proces dobivanja ili gubitka kilograma, bliskim ljudima oko sebe kažu koju tehniku koriste. Službeno, Jessica je preminula od ekstremne dehidracije.