Podijeli članak

Pozivamo Vas na koncert klapa " CONCORDIA" i "MIR" iz Međugorja koji će se održati 28.04.2019 u Međugorju u dvorani Ivana Pavla II ( žuta dvorana ) s početkom u 19:30. 

Muška klapa "Concordia" i ženska klapa "Mir" nastale su u mjesecu rujnu 2016 godine na incijativu župnika fra Marinka Šakote. Glazbena voditeljica klapa je prof. Monija Jarak Mikulić. 

Klape njeguju duhovne klapske obrade kao i tradicionalne dalmatinske klapske pjesme, ali i klapske obrade popularne glazbe. Do današnjeg dana ostvarili su mnogo rezultata u našoj državi i inozemstvu.

Klape su imale zapažen nastup  na koncertu  u čast fra Didaka Buntića  21.11 2018 u koncertnoj dvorani  Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Klapa "Concordia" ostvaruje izvrstan nastup  u svima nam poznatoj emisiji Mostovi kultura - Lijepom našom u Ljubuškom.  

Na 17.  međunarodnom festivalu  klapa na Perastu u Crnoj gori klapa "Mir"  osvaja PRVU NAGRADU publike pod nazivom " Povelja kasada".

Kroz cjelu godinu slave svete mise, nastupaju na Božićnim, Uskrsnim i Korizmenim koncertima kao i raznim promocijama , klapskim susretima i sl .  

Gosti na koncertu su klapa HERCEG iz Čitluka pod vodstvom prof. Dragana Filipovića  te klapa Studenac iz Kruševa pod vodstvom prof Karla Milićevića. 

Voditeljica će biti Sanja Pehar, a ulaz je slobodan, stoji u priopćenju.