Podijeli članak

Veleposlanik Narodne Republike Kine u BiH Dong Chunfeng posjetio je danas Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru te razgovarao s dekanom tog fakulteta Marijom Vasiljem i njegovim suradnicima.

Vasilj je tom prilikom kazao kako mu je izuzetna čast i zadovoljstvo što je veleposlanik najmnogoljudnije zemlje na svijetu - NR Kine izrazio želju i spremnost da dođe u Mostar i posjeti ovu instituciju te naglasio kako je s veleposlanik razgovarao o zajedničkim projektima i budućoj saradnji. 

"Projekti odlaska naših studenata i profesora na međunarodnu saradnju u NR Kinu su mogućnosti koje nam se otvaraju kao sveučilišnoj zajednici i onima koji žele znanjem napraviti iskorak u svijet", kazao je Vasilj te istaknuo kako su spremni pokazati kako i na koji način funkcionira njihova ustanova.

 Veleposlanik Dong Chunfeng kazao je kako mu je ovo prva posjeta mostarskom Sveučilištu te da mu je cilj da zajedno pronađu obrasce za buduću suradnju.

 Istakao je kako je održao sastanak i s dekanom Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru na kojem su razmatrali mogućnost eventualnog otvaranja katedre za kineski jezik.

 "Posljednih godina suradnja između Kine i zemalja srednje i istočne Europe se stalno proširuje, a uz to se intenziviraju i naše saradnje u svim oblastima, uključujući kulturu, obrazovanje i drugo. S obzirom da je ovo moja prva posjeta mostarskom Sveučilištu cilj nam je da malo istražujemo i vidimo u kojem smjeru i u kojim oblastima postoji volja i želja za buduću suradnju", naglasio je veleposlanik Chunfeng.