Podijeli članak

Tagovi

 

Paklene vrućine i gužve

 

Naime, jučer su zabilježeni dosad najveće gužve na graničnim prijelazima te se tako na prijelazu Doljani čekalo i više od sat vremena, prijelazu Gabela polje više od pola sata, a iz BIHAMK-a su i jučer savjetovali da se koristi malogranični prijelaz Unka koji se za sva vozila otvoren u ljetnim mjesecima.
Kako je i jučer sunce pržilo, vozači su vrlo teško podnosili velike gužve na granicama te su bili uvelike nervozni, ali nije bilo nikakvih većih problema. „Krenuli smo u ranim satima iz Sarajeva, nenormalno je vruće, a sada na granici čekamo jako dugo, kazao je za Dnevni list Ramiz iz Sarajeva.  U razgovoru s još nekoliko građana koji su na more pošli iz Bosne, uvjerili smo se kako su jako teško podnosili put te su samo čekali da se dokopaju neke od jadranskih plaža.
„Ovo je nesnošljivo. Ne pamtim ovakve vrućine i zaista smo jedva podnijeli cijeli put kao i ove kilometarske gužve na granicama, rekao je Muharem iz Goražda. Iako imaju znatno kraći put do mora, građani iz Hercegovine teško su ga podnosili. „Od ranog jutra „prži“ sunce, tako da jedva podnosimo put. Da sam znao kako su ovolike gužve na granicama, ne bih ni polazio, kaže Ante iz Mostara.
Zbog nesnosnih, pustinjskih vrućina liječnici su jučer apelirali na vozače, da piju što više tekućine, a da na put ne kreću između 11 i 17 sati, te da se ne izlažu prevelikim tjelesnim naporima. Kako meteorolozi najavljuju slično vrijeme i u idućem razdoblju te je sezona godišnjih odmora, jučerašnje gužve na graničnim prijelazima bit će česta slika i slijedećih dana. Svemu navedenom dodajmo i to kako su jučer zabilježene velike gužve na gotovo svim cestama prema moru i Hrvatskoj. Od ranog jutra jučer se otežano prometovalo na svim cestama prema moru, a gust promet bio je i na prilaznim cestama turističkim gradovima.

 

Pojačan ulazak u BiH

 

Tako se na nekim dijelovima hrvatskih autocesta stvarala kolona duga čak pet kilometara. Tijekom jučerašnjeg dana bio je i pojačan ulazak vozila u našu zemlju pa su na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Bosanski Brod zadržavanja bila oko 40 minuta, dok na ostalim graničnim prijelazima nije bilo zadržavanja dužih od 15 minuta.