Podijeli članak

Trener Tonyja Fergusona Eddie Bravo najavio je da će najveća prednost njegovog pulena protiv Khabiba Nurmagomedova biti to što je spreman raditi nešto što su svi dosadašnji protivnici izbjegavali.

"Kad je u pitanju borba na tom nivou, ne bih trebao ništa prognozirati, ali u svakom slučaju idemo na pobjedu. Znamo i kako do nje doći", rekao je Bravo tokom gostovanja kod podcastera Mo Hasanija pa pojasnio na što tačno misli:

"Ne mogu vam reći previše toga, ali postoji jedna razlika u onome što su dosad svi protiv njega radili i što ćemo mi. Svi ostali bježali su od borbe na podu s Khabibom. Kad bi završili dolje, svi su samo tražili ogradu preko koje bi se mogli vratiti na noge. Tony nije tip koji će napraviti tako nešto. On je neko tko će iz takve pozicije napasti i to je nešto na što Khabib nije naučio."

Khabib i Ferguson mogli bi u oktogon ući početkom proljeća naredne godine. Službeno će to biti peti put da se pokušava organizirati borba. Do sada je svaki borac otkazivao po dva puta,prenosi sport.ba