Podijeli članak

Neporaženi prvak UFC-a u lakoj kategoriji Khabib Nurmagomedov trenutno odmara u ubire plodove svog teškog rada.

Nakon što je u srpnju obranio titulu protiv Dustina Poirier, prije nekoliko dana je postala službena njegova druga obrana naslova, ovaj put protiv vjerojatno najopasnijeg borca lake kategorije Tonyja Fergusona .

Ta borba bi se trebala odigrati u travnju sljedeće godine. Kažemo, trebala, obzirom da je dosad odgađana četiri puta.

Ipak ono što je poprilično iznerviralo Khabiba jesu tvrdnje predsjednika UFC-a Dana Whitea koji je kazao ukoliko Khabib savlada Fergusona, a isto uradi i Conor McGregor protiv Donalda Cerrone da će doći do revanša ova dva borca.

Rus smatra da pobjeda protiv Donalda Cerronea u velter kategoriji ne čini od McGregor legitimnog izazivača. Naprotiv, tvrdi da bi pobijedio drugorazrednog protivnika, kako je nazvao "Kauboja".

"U posljednjim mečevima Cerrone je izgubio sedam ili osam puta. U međuvremenu gotovo da nije nikoga pobijedio. Možemo reći da se radi o drugoj ligi. Uopće nije bitno tko će pobijediti u tom meču", kazao je Khabib i nastavio:

"Neobično mi je kada White kaže da će pobjednik tog meča...ako Conor pobijedi Cerronea i ja pobijedim Tonyja Fergusona, da će organizrati naš revanš. Tko će se sljedeći boriti za pojas je moja odluka!"

Nakon svega borac iz Dagestana je nabrojao nekoliko uvjeta za Conora ukoliko želi postati izazivač.

"Da bi se suočio sa mnom, prvo mora spustiti kilažu na 70 kilogram, a onda, kao što je to jednom ranije napravio, mora pobijediti deset puta zaredom. Onda ću razmišljati o revanšu, ali sada neka se on bori protiv drugorazrednih boraca koji teže 77 kilograma. I to bi mu trebalo osigurati poziciju za titulu? Dok sam ja ovdje, to se neće dogoditi. Budite sigurni", zaključio je ljutiti prvak.