Podijeli članak

Kći nestale pripadnice Hrvatske vojske Ines Skender objavila je na Facebooku status u kojem tvrdi kako je automobil njezine majke Jadranke, Mercedes gospićkih tablica, uočen na Mostu slobode u srijedu, 4. prosinca, prije 6 ujutro. Zamolila je one koji su se tada našli na tom mjestu i vidjeli automobil da joj se jave. 

"Sada znamo da je auto viđen na Mostu slobode (most kod Hipodroma/Kajzerice) prije 6 sati ujutro 4. 12. 2019. (srijeda). Ako je itko bio na nasipu tamo taj dan, šetao psa, trčao, prolazio i vidio auto ili nju u neko doba dana, ako je nekome auto smetao jer je bio nepravilno parkiran, smetao za doći do koša, molim vas da nam javite kada ste uočili auto ili išta što bi nam pomoglo da barem utvrdimo kada je auto došao tamo", stoji u statusu.
 

Podsjetimo, 51-godišnjoj Jadranki Skender koja je nestala u noći s 3. na 4. prosinca u Zagrebu, pripadnici Počasno-zaštitne bojne Oružanih snaga i knjigovotkinji u Predsjedničkim dvorima na Pantovčaku, još uvijek nema traga.

Policija je 4. prosinca našla njezin auto u Cimermanovoj ulici kod Obale Ivana Supeka.

Policijski službenici, uz pomoć Vojne policije i uz koordinaciju Operativno-komunikacijskog centra zagrebačke Policijske uprave, uz sjeverni dio korita rijeke Save pretražili su i južni dio, no bez korisnih saznanja vezanih uz pronalazak nestale osobe.

Čim su se stekli uvjeti za pretraživanje rijeke Save, 5. prosinca ujutro, policijski službenici nastavili su potragu u suradnji s Ravnateljstvom civilne zaštite, zagrebačkim i velikogoričkim vatrogascima i šest vatrogasnih vozila, plovilom s dva sonara, čamcem i dronom uz autopatrole.

Jadranka Skender je u trenutku nestanka bila odjevena u plavu jaknu, plave traperice i žute čizme.

Ako građani imaju bilo kakva saznanja mole se da informacije jave na e-mail [email protected], obavijeste najbližu policijsku postaju ili putem telefona na 192, poručuju iz MORH-a,piše Index.hr