Podijeli članak

Priča o jednom od najraskošnijih vjenčanja koje će se ove godine dogoditi u Australiji odjeknula je i Bosni i Hercegovini. Razlog tome je podatak da će milijunaš Neville Chricton (71) oženiti svoju 34 godine mlađu djevojku Nadi Hasandedić, porijeklom iz BiH.

I dok se o mladoženji zna da se obogatio prodajom luksuznih automobila, te da je glavni uvoznik i distributer Ferrarija za Australiju, čije se bogatstvo procjenjuje na 400 milijuna dolara, što ga svrstava među najbogatije ljude u toj zemlji, a nevjesti se ne zna gotovo ništa.

Priču o Nadi Hasandedić, čije je pravo ime Nadina, donosi portal Coostyle.ba, koji saznaje da je riječ o kćerki legendarnog Mostarca Mugdima Hasandedića Mugde, koji je još davne 1957. otišao u Australiju.

Tamo je pokrenuo uspješan biznis i vrlo brzo stekao veliko bogatstvo koje je godinama dijelio sa svojim sugrađanima. O njemu Mostarci danas umaju samo riječi hvale, a o njegovim djelima još uvijek se priča u gradu na Neretvi.

Nekoliko detalja o njegovoj kćerki Nadi Hasandedić za Coostyle.ba ispričao je njen susjed iz ulice Bore Radana, koja se nalazi nedaleko od parka Alekse Šantića, koji je želio ostati anoniman:

– Na početku ću otkriti da je njeno pravo ime Nadina. Koliko se sjećam, obitelj Hasandedić se u Mostar vratila nakon rata, gdje su srušili obiteljsku kuću i napravili mnogo veću u kojoj i danas živi Senada Hasandedić, supruga pokojnog Mugdima Hasandedića Mugde koji je umro mjesec nakon što je napravio novi dom za svoju obitelj. Pored Nadi, sa Senadom je imao kćerke Jasminu i Sanju, a koliko znam prije Senade imao je još jedan brak u kojem je dobio dva sina. S njima su u dobrim odnosima i Nadi i njene sestre. U Mostaru je prošle godine bio i australski milijunaš Nevill Crighton koji je bio oduševljen ljepotama grada na Neretvi. Tada je zakupio VIP ložu da bi sa Nadi i prijateljima mogao uživati u skokovima sa Starog mosta. Nedavno su uručene i pozivnice rodbini za vjenčanje, a Senada je jučer otišla u Australiju da pomogne kćerki oko organizacije velike proslave, ispričao je ovaj Mostarac.

Više saznajte OVDJE.