Podijeli članak

Bivša zamjenica pomoćnika tajnika Biroa za europska i euroazijska pitanja pri američkom State Departmenta,  veleposlanica Kathleen Kavalec imenovana je za novu šeficu Misije OESS-a u Bosni i Hercegovini, a dužnost će preuzeti 24. rujna 2019. godine, prenosi N1 televizija.  

Veleposlanica Kavalec je obnašala više diplomatskih dužnosti. Između ostalog, bila je direktorica Odjela za ruska pitanja pri Birou za europska i euroazijska pitanja, te zamjenica stalnog predstavnika i zamjenica šefa Misije SAD pri UNESCO-u u Parizu.   

Ona je obnašala i funkciju zamjenice koordinatora za američku pomoć Europi, Euroaziji i Srednjoj Aziji, te dužnost direktorice Odjela za prevenciju konflikta pri Uredu koordinatora za obnovu i stabilizaciju.  

Njene inozemne dužnosti obuhvaćaju službu na različitim lokacijama, kao što su Rusija, Ukrajina, Rumunija i Brazil. Dobitnica je mnogobrojnih priznanja State Department, kao i nagradu predsjedničkog ranga.  Veleposlanica Kavalek diplomirala je političke znanosti na Univerzitetu "Berkeley" u Kaliforniji, a magistrirala vanjske poslove na Univerzitetu "Georgetown". Njeno poznavanje stranih jezika uključuje jezike Bosne i Hercegovine, te ruski, francuski, španjolski, portugalski i rumunjski jezik. Udana je i ima troje djece.