Podijeli članak

Veliki broj spasilaca i dalje se utrkuje s vremenom kako bi pronašli preživjele ispod ruševina, nakon što je jučer istok Turske pogodio snažan zemljotres jačine 6,8 stupnjeva po Richteru.

Tom prilikom  22 osobe su poginule, a više od tisuću ih je povrijeđeno.

Nevjerojatno, ali među pronađenima je i trudnica koja je spašena 12 sati nakon potresa, objavili su mediji. Istovremeno, AFP navodi da su pojedini građani spašeni i nakon 17 sati što su bili zatrpani ispod ruševina.

Ministar unutarnjih poslova Suleyman Soylu rekao je da je 39 ljudi živo spašeno iz srušenih zgrada u provinciji Elazig, a još 22 osobe za koje se procjenjuje da su zarobljene ispod ruševina.

Inače, oko dvije tisuće spasilaca uključilo se u potragu i poslani su u pogođenu regiju, dok je država osigurala tisuće kreveta, pokrivača i šatora, priopćilo je tursko predsjedništvo.

Mnogi građani ostali su bez svojih domova i noć su dočekali pod otvorenim nebom, a nerijetki su morali paliti vatru na otvorenom kako bi se ugrijali, prenosi Dnevni avaz. 

Epicentar zemljotresa koji je pratilo još 390 potresa manje jačine, zabilježen je na dubini od deset kilometara u provinciji Elazig, oko 550 kilometara istočno od prijestolnice Ankare, priopćio je Euromediteranski seizmološki centar.