Podijeli članak

Prigodom tradicionalnog čitanja Božićne poruke pred novinarima, 24. prosinca 2018., nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić kratko je odgovorio i na novinarsko pitanje u vezi s nedavnim incidentom u župnoj crkvi sv. Majke Terezije u sarajevskom predgrađu Vogošća te izrazio uvjerenje kako je netko svjesno želio „napraviti nered“ i „malo zbuniti“, javlja KTA.

Naime, u subotu u večernjim satima, 22. prosinca 2018. nepoznata osoba ušla u otvorenu župnu crkvu sv. Majke Tereze u Vogošći i na ulazu sa stolića bacila katolički tisak na pod, a potom oborila stvari koje su se nalazile na oltaru među kojima je bio i adventski vijenac i jedan kip. 

Prema riječima župnika u Vogošći vlč. Alberta Zornade, u crkvu nije provaljeno i iz crkve nije ništa otuđeno. Župnik Zornada također je napomenuo da je crkva često otvorena ne samo danju nego i u večernjim i noćnim satima kako bi mogli doći svi koji žele moliti u bilo koje vrijeme. 

„Bitno je da nam ovakve stvari ne oduzmu mir koji nam daje Spasitelj naš Isus Krist i koji nam i ovog Božića dolazi“, rekao je župnik Zornada.