Podijeli članak

Član Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Mario Karamatić poručio je danas ministru sigurnosti BiH Draganu Mektiću da je "džaba pocijepao boračku knjižicu Vojske Republike Srpske, jer je i dalje samo Vlah za jednokratnu upotrebu političke saraj-čaršije".

"Koliko god Mektić misli da je cijepajući ovu knjižicu i "boreći" se za BiH, kako sam reče, a ne za Republiku Srpsku, postao "patriota" po mjeri "tamnog vilajeta", odnosno političke saraj-čaršije, uzimam sebi za pravo da mu poručim dvije stvari - ne mogu zamisliti da ja ili bilo tko od mojih suboraca pocijepa iskaznicu HVO-a i džaba je pocijepa, Dragane... nisi njihov i nikada nećeš biti, samo si Vlah za jednokratnu upotrebu", napisao je Karamatić na svom Facebook profilu.

Karamatić je ocijenio da se granica do koje su Srbi i Hrvati spremni ići kako bi dobili "halal certifikat" od "saraj-političke čaršije" vremenom sve više i više pomjera.

"Danas je Dragan Mektić poderao boračku knjižicu VRS-a za koju se borio da bi se još malo dodvorio Bakiru Izetbegoviću i paraobavještajnim strukturama SDA i međunarodne zajednice koje ga drže u životu dok Tužiteljstvo BiH ne počne raditi svoj posao, a počet će, prije ili kasnije", naveo je Karamatić.

On je naglasio da ne manjka Srba i Hrvata koji su vjerno služili "saraj-čaršiji" da bi na kraju od nje bili odbačeni, prenosi Dnevni avaz