Podijeli članak

Nije Zrinjski odigrao dvije dobre utakmice protiv amatera iz Andore, ali UE Santa Coloma (3:1, 1:0) ipak nije, kako se i očekivalo, bila posebno teška prepreka za Plemiće.

Nakon mučenja u prvoj utakmici u kojoj je pobjeda izborena tek preokretom u drugom poluvremenu, Mostarci su se u uzvratu opet mučili, ali ne da potvrde prolaz u drugo pretkolo, nego da upišu novu pobjedu do koje su došli tek pogotkom Velibora Đurića u završnici utakmice. Bilo kako bilo, Andorani su arhivirani, a pred Brankom Karačićem i njegovim igračima je puno veće iskušenje – bugarski Botev.

Iako je prošle sezone četvrtoplasirana momčad bugarskog prvenstva još uvijek enigma za Mostarce, Pod Bijelim brijegom su svjesni da će Zrinjski morati biti na znatno većoj razini nego u utakmicama protiv Santa Colome, iako će to zapravo biti, s obzirom na “jednosmjernu” igru Andorana, potpuno drukčije utakmice, možda i lakše za Zrinjski, jer nam prošla sezona otkriva da su Mostarci najviše problema imali upravo protiv momčadi koje se “zatvore”.

Ono što nas, pak, u ovom trenutku najviše zanima je sastav koji Karačić namjerava izvesti u četvrtak. U uzvratu protiv Santa Colome je napravio čak pet promjena u odnosu na prvu utakmicu, a neće biti iznenađenje ako se u utakmici protiv Boteva vrati na sastav iz Andore, odnosno da opet krene s Dujkovićem na vratima, Brkovićem, Radeljićem, Aničićem i Stojkićem u zadnjoj liniji, Muminovićem i Savićem u sredini veznog reda, Simeunovićem, Đurićem i Crnovom kao nešto isturenijom trojkom i Popovićem u napadu, piše Dnevni list.

Da, mnogi bi u sastavu voljeli vidjeti Hrvoja Miličevića, ali Karačić je u četvrtak jasno rekao kako on nakon samo nekoliko treninga ne može biti u užim kombinacijama, tako da bi Muminović i Savić trebali biti sigurno, iako nijedan od njih nije zadovoljio u prvoj utakmici. Ne vjerujemo ni da je Karačić bio zadovoljan igrom Brkovića, ali u ovom trenutku za njega nema alternativu, osim ako ne želi staviti Graovca kao i nekim utakmicama prošle sezone, jer su izgledi da krene junior Marko Odak zanemarivi.

Popović je trenutačno sigurno u prednosti ispred Bekića, dok bi se izglednim povratkom Đurića u sastav Crnov trebao vratiti na lijevu stranu, što bi, pak, trebalo značiti da bi Kantar priliku trebao čekati s klupe. Jesmo li u pravu, odgovor će dati tek utakmica u četvrtak, ali i treninzi do tada…

Čilić karijeru nastavlja na Islandu?

Službene potvrde još nema, ali Ante Čilić bi vrlo lako karijeru mogao nastaviti na dalekom Islandu. Ime kluba se još ne zna, ali Čilić je prije nekoliko dana otputovao na sjever Europe i prema informacijama koje imamo, navodno je blizu potpisa za klub s kojim trenira. Devetnaestogodišnji veznjak u dresu prve momčadi je debitirao prošle sezone, a minutažu je skupljao u šesnaest utakmica.

A gdje je Arežina…

Filip Arežina je, naravno, još uvijek pod ugovorom sa Zrinjskim, ali u mostarskom klubu nitko ne zna gdje se on zapravo nalazi. Branko Karačić ga je suspendirao nakon povratka s Kupresa, nakon se čega Arežina nije pojavljivao Pod Bijelim brijegom…