Podijeli članak

Držiš se dijete i treninga, no nikako ne možeš izgubiti zadnjih nekoliko kilograma viška? Ovo je vrlo česta pojava koja mnoge natjera da odustanu od mršavljenja i zdravog načina života, no to je upravo ono što ne smiješ učiniti.
 
Dovoljno je uvesti neke promjene koje će ti pomoći da postigneš idealnu težinu.
 
Prilagodi unos kalorija
 
Ako pomoću neke dijete izgubiš više od 5 kilograma, nemoguće je očekivati da ćeš nastaviti mršavjeti uz jednak kalorijski unos. Dobra je navika držati dnevnik prehrane, te kalorijski unos prilagoditi trenutnoj težini.

Treniraj s utezima
 
Vježba je bitan dio mršavljenja jer moraš sagorjeti više kalorija nego što unosiš. Treninzi snage u kojima koristiš utege odličan su način da se riješiš zadnjih par kilograma viška.

Jedi više proteina
 
Kad redovno vježbaš, potrebno ti je nešto više proteina nego inače. Jedi puno mahunarki i leće, nemasni grčki jogurt, ribu i jaja.

Mijenjaj treninge
 
Tijelo se brzo navikne na vježbe, te ih je potrebno često mijenjati ako ne želiš usporiti proces mršavljenja. Držiš li se istog treninga, održat ćeš težinu, no nećeš izgubiti još pokoji kilogram. Preporučuju se intervalni treninzi koji će te dobro preznojiti.

Pij više vode
 
Izbjegavaj sokove i pij puno vode. Iako već vjerojatno znaš koliko je unos tekućine bitan, potrudi se popiti još više vode od uobičajenog.

Spavaj
 
Ako ne spavaš dovoljno, usporit ćeš proces mršavljenja. Spavaj barem 8 sati, te se potrudi da ti ništa ne remeti san. Pobrini se da te tijekom noći ne bude svijetlo ili buka, a prije spavanja popij čaj ili čitaj dobru knjigu.

Izbjegavaj prerađenu hranu
 
Kad želiš postići željenu težinu, najbolje rješenje je potpuno izbjegavati prerađenu hranu. Jedi svježe i zdravo, a na barem tjedan ili dva zaboravi na alkoholna pića.