Podijeli članak

Nekadašnji hokejaš Jeremy Roenick ispričao je nevjerovatnu priču o jednom od najboljih košarkaša ikada Michaelu Jordanu.

Kocka, alkohol i Jordan jamče fantastičnu anegdotu, što već polako postaje aksiom.

Jednu takvu priču donosi i nekadašnji NHL igrač, koji je bio velika zvijezda u Chichagu, dok je nosio dres Blackhousa.

Roenick i Jordan su se u jednom vremenu vrlo često družili, to se uglavnom svodilo na veliku količinu alkohola, ali oni nisu dozvoljavali da im to utiče na sportsku karijeru.

"Jednom prilikom smo igrali golf i kada sam vezao nekoliko pobjeda spremao sam se krenuti, ali mi Michael nije dozvolio. Pazite, Bullsi su igrali te večeri protiv Clevelanda, ali me je on natjerao da odigramo još jednu partiju", rekao je Roenick.

Partija se odužila, na kraju je Roenick opet pobjedio, a Jordan je izravno sa golf terena morao u dvoranu.

"Cijelo popodne smo Michael i ja pili, sjećam se da je popio preko 10 piva i znam da sam se našalio da ću se večeras kladitii na Cleveland s obzirom na njegovo trenutno stanje. On mi je tada rekao, vrlo ozbiljnim glasom: Slušaj me dobro, kladiću se s tobom da ću ubaciti više od 40 poena i da će Bullsi pobijediti sa minimum 20 razlike. Rekao sam dogovoreno i pružio ruku. A znate šta je on uradio? Isporučio je 52 poena, pa su Bullsi pobijedili sa 26 poena", rekao je Roenick.

Nije rekao što je izgubio u toj okladi.