Podijeli članak

U organizaciji sportske akademije Mali most iz Mostara, nutricionist i osobni trener Apollonas Georgios Kapsalis održat će predavanje za roditelje i djecu polaznike Akademije s tematikom poboljšanja sportskih i zdravstvenih performansa mladih sportaša. Predavanje će se održati u prostorijama mostarske Gimnazije (Španjolski trg) u srijedu 14. 3. 2018. s početkom u 18:30. 

O PREDAVAČU: APOLLONAS GEORGIOS KAPSALIS - OSOBNI TRENER I NUTRICIONIST - STRUČNJAK LOW CARB i KETO PREHRANE

Kapsalis je nakon studija sportskih znanosti u Ateni posvetio svoj rad istraživanju i pisanju za mnoge međunarodne medije o temi ishrane, zdravlja, promjene životnog stila i osobito sportske ishrane. Rehabilitacija i promocija energetskog učinka kod profesionalnih i rekreativnih sportaša je njegova uža specijalnost. U Mostaru je održao već nekoliko inspirativnih predavanja, a od nedavno održava individualna nutricionistička savjetovanja. Kapsalis se specijalizirao za Ketogenu i Low Carb prehranu, no djeci uvijek priprema prilagođeni program koji smanjuje ovisnost o šećeru i industrijskim prerađevinama, dok jelovnik obogaćuje povrćem i zdravim izvorima masti i bjelančevina. 

Živimo u dobu ubrzanog tempa života, nedostatka kvalitetnih i zdravih namirnica. Istovremeno ponuda brze i industrijski prerađene hrane značajno je ugrozila zdravlje i sportske mogućnosti djece diljem svijeta. Djeca koja se bave sportom i koja planiraju svoju buduću karijeru u profesionalnim vodama osobito su dotaknuta problemom neispravnog pristupa ishrani. Pretjerana konzumacija šećera, pekarskih i industrijskih proizvoda od žitarica, hidrogeniziranih namirnica, umjetnih sladila, aditiva, konzervansa i druge prerađene hrane dovode do slabljenja organizma, pojava bolesti i upalnih stanja koje onemogućavaju ispravan razvoj mladog sportaša. 

Teme koje će Obroci prije i poslije treninga, razdoblja prije natjecanja i drugi principi sportske ishrane mogu se prilagoditi različitim uzrastima djece sportaša.

Upravo radi toga, Apollonas Kapsalis nutricionist i osobni trener iz Grčke s karijerom izgrađenom na međunarodnoj razini, pripremio je jedinstveno predavanje za djecu aktivne sportaše te osobito za njihove roditelje. .

Kako odoljeti epidemiji ovisnosti o šećeru, kako organizirati zdrave obroke, koje namirnice nam narušavaju performanse i zdravlje, koje namirnice razvijaju energetsko stanje izdržljivosti, kako organizirati obroke prije i poslije treninga, primjeri brzih i zdravih obroka za prezaposlene roditelje, kako promijeniti loše navike i odoljeti izazovima suvremenog društva.