Podijeli članak

Kako koji horoskopski znak oprašta

OVAN
Lako ga je uvrijediti, ali će vam lako i oprostiti, ako ste ga nehotice povrijedili. Ipak, izbjegavajte konflikte i ne provocirajte Ovna, ne "gađajte" ga u taštinu, to vam neće ni oprostiti, ni zaboraviti, jer je osvetoljubiv. Međutim, ukoliko od vas ima koristi ili je zaljubljen, bez obzira što uvijek mora biti u pravu i nije tolerantan – oprostit će vam, jer neće sebi da komplicira život. Ne oprašta nikome i nikada, ako namjerno vrijeđate ili ugrožavate njegovog partnera, jer Ovan je vrlo posesivan.
 
BIK
Pošto je tašt, Bik očekuje vašu pažnju, a pošto je ljubomoran i svojeglav, on teško oprašta, jer je zlopamtilo i ne zaboravlja, ako ste ga ignorirali ili ugrozili njegov ponos, njegovu obitelj, njegov dom. Pošto je uglavnom neodoljiv i kad je svojeglav i kad sve radi polagano (pa nikako da dočekate nešto što vam je obećao), lakše ćete vi oprostiti njemu, nego on vama, pogotovo ako vas smatra svojim prijateljem. Žena Bik lakše oprašta prijateljima, nego prijateljicama prema kojima je nepovjerljivija.
 
BLIZANCI
Nisu tako jednostavni kao što djeluju na prvi pogled, zato što se u dubini duše pribojavaju da ih ne volite dovoljno ili ne cijenite onoliko koliko zaslužuju. Kad to osjete, Blizanci vam neće oprostiti, ako im ugrozite obrambeni mehanizam kojim oni sami sebe štite od emotivnih razočarenja. Ukoliko ih osujetite u njihovim pokušajima da budu proračunati, naročito u ljubavi, ne opraštaju i pokazat će vam onu stranu svoje prirode koja zna biti surovo praktična, mada nisu osvetoljubivi.
 
RAK
Iako su Rakovi šarmantni, mazni i osjećajni, drznete li se dirnuti u njegov ego, ili bilo kako ugrozite njegovu ogromnu taštinu - ne piše vam se dobro. Jer, Rak je osvetoljubiv, sve pamti i ne oprašta lako, iako se u većini slučajeva pravi kao da nema pojma o čemu se radi, dok egocentrična Račica vješto glumi "nevinašce", a zapravo je sama sebi dovoljna. Iako su emotivniji od Račica, na muške Rakove se ne možete previše osloniti, ali vam zato neće oprostiti, ako im ne ponudite rame za plakanje, onda kada je njima to potrebno.
 
LAV
Lav vam neće ni oprostiti, a ni zaboraviti, ako ga ignorirate, omalovažavate ili ne primjećujete, jer on voli da je u centru pažnje, a ako nije – dramatizirat će neki događaj i svi će se okrenuti ka njemu. Može vam zamjeriti, ako se nasmijete njegovom djetinjastom ponašanju koje ponekad djeluje izvještačeno, a ponekad razmaženo – ali će vam oprostiti. Pošto je plemenit, uvijek će vam se naći pri ruci kada je to potrebno, mada je i to je dio njegove igre kojom daje do znanja da se bez njega ne može. Ne oprašta, ukoliko mu na njegovu odanost, ne uzvratite najiskrenijom privrženošću, pogotovo ako ste njegov emotivni partner.
 
DJEVICA
Iako nije zlopamtilo, pa je čak spremna i istrpiti uvrede, Djevica vam neće oprostiti ako tračate, a pri tom ne umijete biti diskretni, jer je za nju to krajnje primitivan vid ponašanja. Pošto ne trpi poraze, neće vam oprostiti, ako se predstavljate boljim radnikom od nje, a to niste, jer teško da ju itko može nadmašiti u poslu. Osim toga, uvijek želi biti pripremljena, ako iskrsne nešto nepredvidivo, jer je oprezna, pa vam neće oprostiti iznenađenja koja nisu po njenom ukusu i na njih će reagirati bijesom i nervozom.

VAGA
Ona vam neće oprostiti, a ni zaboraviti, ako ste bili nepravedni prema njoj, ako je zanemarite ili ne primjećujete u društvu gdje najviše voli zablistati, jer Vaga istinski uživa u divljenju, laskanju i komplimentima. Time ona hrani ne samo svoju sujetu, već i svoju prikrivenu potrebu za suptilnom dominacijom, a zbog ljubavi, Vaga je u stanju i da vam oprašta i da vam nikada ne oprosti, sve ovisi o vrsti sklonosti koju ona očekuje i od osobe od koje je dobiva.
 
ŠKORPION
On cijeni lojalnost i iskrenost, pa ne podnosi prevaru ni u kom obliku i zato ne oprašta lako. Kada prestane voljeti nekoga, ne mora značiti da joj je ta osoba dosadila, već da se toliko razočarala u nju, da više ne može biti s njom, a Škorpion ne oprašta. Iako sve što radi, radi smišljeno, jer točno zna što želi i kako to da postigne, Škorpion je u suštini izuzetno emotivna i odana onima koje voli.
 
STRIJELAC
Iako ne podnosi neiskrenost i vrlo je pravičan, Strijelac je najčešće okružen ljudima koji mu ne žele dobro, ali nikada nije namjerno surov, već nema dovoljno takta. Ipak, ukoliko ugrozite njegovu poziciju profesionalnu, društvenu ili dovedete u pitanje njegov položaj, tada nedostatak takta kod njega prerasta u osvetoljubivost. U ljubavi je druga priča, pa sve dok partner tolerira njegove izlete i iskren je prema njemu, sve mu oprašta i ostaje sa njim.
 
JARAC
On je veliko zlopamtilo koji dugo i duboko u sebi potiskuje osjećanja bijesa i nepravde koje je preživljavao, a tad je možda bio nemoćan da se usprotivi. Ali je pamtio godinama, nekad i desetljećima i dočekao svojih pet minuta. Jer, Jarac sve radi da bi dobio priznanje koje je za njega ravno izjavi ljubavi, pošto je sigurniji u svoje znanje, nego u samog sebe. Zato, Jarac teško oprašta, ako ga je netko izdao ili iznevjerio, i zato ga vrijedi imati za partnera, jer je jedan od znakova na koji se uvijek možete osloniti.
 
VODENJAK
Iako nije zlopamtilo i umije oprostiti, jedno vam ipak neće oprostiti - ako joj niste lojalni, odani, ako joj niste pravi prijatelj, a predstavljali ste se da jeste ili je Vodenjak vjerovao u vas. Oprostit će vam, ako pokušate da je kontrolirate ili pokušate da imate vlast nad njom, jer ona zna da je to nemoguće. Pošto i u ljubavnoj vezi voli uvijek biti svoja i ne voli polagati račune, Vodenjak je spremna mnogo toga oprostiti partneru koji uglavnom to od nje i očekuje.
 
RIBE
Pošto znaju tjerati inat i često umiju ići protiv svojih interesa odnosno "u korist svoje štete", Ribe dugo pamte uvrede, prvenstveno zbog naglašene taštine. Zato vam neće tek tako ni oprostiti, a ni zaboraviti ako im niste dali na značaju onoliko koliko one to zaslužuju. Ljubavi mogu mnogo da trpe, čak i osobu koja ih ponižava ili omalovažava, ali kad jednom odluče da je napuste, tu više nema praštanja i ništa ih više ne može natjerati da joj se vrate. (24sata.rs)