Podijeli članak

U Tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije jučer se većina uhićenih pljačkaša iz akcije „Orka“ branila šutnjom, dok se Melisa Begluk, supruga vođe bande Rahmana slomila i sve priznala, što je dovelo do novih uhićenja. 

Kod nje su istražitelji pronašli 70.000 KM koje potječu iz izvršenja krivičnih djela. Kako neslužbeno saznaje Dnevni avaz Melisa se odlučila priznati krivicu zbog toga što ima maloljetnu djecu.

Opasne pljačke

Istražitelji FUP-a 14 pripadnika ove grupe terete za veliki broj razbojništva među kojima su raznošenja bankomata.

Od njih 14 koliko ih je označeno da su članovi ove organizirane grupe, jučer je u Tužiteljstvu saslušano ukupno njih 11. Saslušani su, Alen Begluk (35) i Melisa Begluk (28), Jozo Markić (36), Skender Ćerkić (41), Zoran Mikulić (47), Fadil Pozder (33), Mario Pinjuh (38), Samir Habibija (28), Haris Zuko (29), Radislav Gavrić (39), Nihad Bijelak (27).

Rahman Begluk (32), koji je, kako su to potvrdili i istražitelji vođa ove kriminalne grupe te Mugdim Omanović (35) nalaze se na odsluženju zatvorske kazne u KPZ Zenica, dok je Zdenko Galić (50) u zatvoru u Hrvatskoj.

Pričinili štetu

Riječ je o bankomatima u „Robotu“ u Mostaru, UniCredit banke u Hadžićima, krađi kombija natovarenog cigaretama sipred tvrtke „Stanić comerc“ u Mostaru, kada su ranili zaštitara, pljačkama brze pošte, benzinskih crpki...

Nova uhićenja

Također, kako je saznao Dnevni avaz, u vezu sa ovom grupom se dovode još neke osobe pa su pripadnici FUP-a jučer slobode lišili Nermina Č. iz mostarskog prigradskog naselja Vrapčići i izvršili pretres njegove obiteljske kuće. Istragom je obuhvaćen i Mithad M. iz Mostara koji služi zatvorsku kaznu. Inače, članovi ove grupe su imali različite uloge. Jedni su bili pomagači, drugi suizvršitelji, a treći su tretirani kao organizatori.