Podijeli članak

Lovac Ljubiša Bogićević iz Prnjavora pronašao je Mirjanu Vidaković, ženu koja je nestala prije nešto manje od mjesec dana, rekao je Ranko Tepšić, tajnik u Lovačkom društvu Borik Prnjavor.

Tepšić je za N1 objasnio kako se taj dan, odnosno 20. listopada 2019, održavao lov divlje svinje na tom predjelu te da je jedan lovac iz grupe lovaca, odnosno Ljubiša Bogićević, naišao na Mirjanu Vidaković.

"Kad je uočio tu gospođu, kontaktirao je predsjednika sekcije Štrpca koji je pozvao policiju nakon čega su došli na teren da vide o čemu se radi i nastupilo je izvlačenje žene iz teškog i neprohodnog terena. Tu je sudjelovalo desetak ljudi kako bi joj se što prije pomoglo. Na lice mjesta je došla hitna pomoć koja ju je odvezla na liječenje", ispričao je Tepšić.

Na pitanje u kakvom je stanju Vidaković bila, kazao nam je da je lovac Bogićević razgovarao s njom, kao i ostali lovci nakon njega, te im je rekla da je bila na istom mjestu mjesec dana, da se znala predstaviti, reći svoj datum rođenja.

"Prisebna je bila", kazao nam je te dodao kako je bila preslaba i da nije mogla hodati.

Upitali smo ga i što je Vidaković jela u tih mjesec dana.

"Izjavila je da je jela šipke i pila vodu koja se nalazila u baricama", naveo je tajnik u Lovačkom društvu Borik Prnjavor za N1.

Također, javnost je zanimalo i kakav je taj teren bio na kojem se nalazila a Tepšić je rekao da za nekoga tko je bez snage, teško da bi se mogao probiti, jer je to veliko grmlje, crni trn i visoki grmovi, kako je naglasio.

Lovac Ljubiša Bogićević se oglasio na svome Facebook profilu u vezi s ovim slučajem te napisao: "Još jedan humani gest mi se dogodio. U lovu sam pronašao živu Mirjanu iz Ljupljanice nakon potrage od mjesec dana u zapuštenim ribnjacima u Prnjavoru s mojim kolegama iz sekcija Štrpca i Mravice", napisao je Ljubiša.

Podsjetimo, 20. listopada 2019. godine u popodnevnim satima u mjestu Štrpci, općina Prnjavor, pronađena je Mirjana Vidaković, rođena 1976. godine iz Dervente, čiji nestanak je prijavljen 23. rujna 2019. godine.

Ona je pronađena živa, lošeg zdravstvenog stanja, te je iz Doma zdravlja Prnjavor prevezena na UKC Banja Luka.

Dalji rad je u tijeku, kazala je za N1 glasnogovornica Policijske uprave Doboj Dragana Kerkez.