Podijeli članak

Na sjednici Skupštine Sarajevske županije u srijedu jedno od pitanja je bilo vezano za isplatu nagrade od 50.000 KM koju je Vlada SŽ utvrdila, a odnosi se na informaciju o ubojici Edinu Gačiću.

O ovom slučaju je govorio ministar MUP-a Sarajevske županije Admir Katica.

"Osnova za isplatu takve nagrade, u vezi koje Vlada SŽ nema nikakvu dvojbu, je policijski izvještaj koji će točno reći, utvrditi identitet osobe koja je dala informaciju policiji i koja je policiju odvela do pronalaska Edina Gačića. Mi još nismo dobili taj policijski izvještaj. Ukoliko dobijemo policijski izvještaj u kojem će pisati da je ta i ta osoba dala tu informaciju, bit će isplaćen taj novac, odnosno nagrada toj osobi", kazao je Katica.

U nastavku sjednice bila bi, pored ostalog, razmatrana inicijativa da se nagrade policajci koji su sudjelovali u potrazi za Edinom Gačićem.

Podsjećamo, Edin Gačić ubijen je nakon opsežne potrage koja je uslijedila nakon ubojstva Sauda Sultanića u Podorašcu kraj Konjica, a kasnije i službenika Federalne uprave policije Mahira Begića u Suhodolu, nadomak Tarčina, prenosi N1.

Gačić je ranije pravomoćno osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu od 19. godina i 11 mjeseci za ubojstvo Ismeta Gunića 1998., te ubojstvo majke 2002. godine.