Podijeli članak

Jean-Claude Juncker (65), predsjednik Europske komisije izazvao je prošle nedjelje novi skandal. Tijekom obilježavanja genocida u kojem je ubijeno 800.000 ljudi Juncker je skoro zapalio prvu damu Ruande Jeannette Kagame (56) i njezinog supruga Paula Kagamea (61). Juncker i ostali su dobili baklje kojima su simbolično upalili plamen.

Juncker se nakon toga okretao kako bi baklju predao pomoćnici. Međutim, nespretno je zamahnuo da je skoro opekao po licu predsjednika i njegovu suprugu. Srećom, oni su se uspjeli izmaknuti, piše Daily Mail.
 

Juncker je i inače poznat po kontroverznim nastupima. Tako se u srpnju prošle godine pojavila snimka uoči radne večere na kojoj su okupili čelnici NATO-a. Juncker kako jedva održava ravnotežu, a čelnici su mu pomagali da ostane na nogama. Kasnije je tvrdio da je to bila posljedica išijasa, a ne alkohola.

U veljači ove godine usred govora javio se na mobitel. Zvala ga je njegova supruga pa se Juncker u šali rekao da se na taj poziv mora javiti, prenosi direktno.hr.