Podijeli članak

Za judaše mostarske Neretve subota je bila rezervirana za još jedan međunarodni judo turnir koji se održao u sportskoj dvorani „Peki“ na Palama. Inače ovaj turnir ima karakter memorijalnog turnira po judašu „Rajko Kušić-Kuša“. 
 
Za one koji ne znaju Rajko je bio Vicešampion Jugoslavije u juniorskoj konkurenciji 1973. Godine, a svoj najveći uspjeh postigao  je 1980. godine ispunjavanjem olimpijske norme i odlaskom na Olimpijske igre u Moskvu. Iste godine je proglašen za sportašu grada Sarajeva i ulazi u izbor deset najboljih sportaša BiH. Sa uspjesima nastavlja u 1983. godini osvajanjem titule prvaka Balkana, kao i viceprvaka Balkana 1985. godine. Rajko je posjedovao nadarenost, motiv, upornost i odgovornost prema treningu i natjecanju. Imao je sreću da trenira u sredini koja ga je okruživala čistom prirodom, zdravom prirodnom ishranom, a stalno je obavljao teške seoske poslove koji su imali dodatnu ulogu u njegovom sportskom uzletu. Svaki sportaš, a prije svega judaš bi trebalo da se upozna sa životnim i sportskim putem jedne sportske i ljudske veličine kakav je bio Rajko Kušić.
 
Na ovogodišnjem 24. memorijalu nastupilo je preko 250 natjecatelja iz BiH u uzrastu poletaraca, ml.pionira, st,pionira i kadeta. Mostarska Neretva je imala 11 svojih članova, a u Mostar su se vratili sa 12 medalja, titulom najuspiješnijih st.pionira i titulom najbolje trećeplasirane ekipe cijelog turnira.
 
Mora se istaknuti kako su judaši Neretve ukupno izborili 11 finala od kojih su neka bila i klubska. Ukupno je osvojeno 6 zlatnih, 5 srebrenih i 1 brončana medalja.
 
Zlatne medalje osvojili su:
Korina Džidić -36 kg (U15)
Rino Vrljić -40 kg (U15)
Mak Hadžić -60 kg (U13)
Hrvoje Knezović -66 kg (U13)
Sergej Jarendić -73 kg (U15)
Srđan  Ajvaz -90 kg (U18)
Srebrene medalje osvojili su:
Korina Džidić -36 kg (U13)
Rino Vrljić -40 kg (U13)
Antonija Jozeljić -63 kg (U18)
Domagoj Jozeljić -66 kg (U15)
Josip Previšić -73 kg (U15)
Brončanu medalju osvojio je:
David Brkić -66 kg (U13)
 
Ovoga puta jedini koji nije uspio doći do pobjedničkog postolja bio je Luka Bošković, kojem naravno želimo mnogo sreće već na idućem natjecanju.