Podijeli članak

Judo klub Hercegovac je u Sarajevu na međunarodnom memorijalu Vinko Šamarlić tražio put do novih medalja. Na ovom turniru sudjelovalo je preko 500 judaša iz Hrvatske, Bih, Srbbije i Crne Gore. 

Judaši Hercegovca ukupno su osvojili 9 medalja od čega 2 zlata, 5 srebrenih i 2 brončane medalje. Na najviše postolje ovaj put stali su Gabrijela Raič i Ivan Letica. 

Srebrene medalje osvojili su Marko Čerkuč, Ljiljana Džeba, Bojan Gačić, Stefan Juka i Bruno Tomić dok su bronce pokupili Luka Ćorluka i Ena Vidović.

Hercegovac su još su predstavljali i Bruno Marić i Ivan Raguž. Prvi je upisao tri pobjede i dva poraza a drugi po dvije pobjede i dva poraza te su izgubili u borbu za medalju. Osim medalja priznanje za najuspješniju djevojčicu turnira dobila je Gabriela Raič.

Turnir je bio ugodno iznenađenje za nas, budući da je konkurencija bila teža no što smo očekivali. No i teškoj konkurenciji dospjeli smo do nekih značajnih priznanja i medalja posebno u najbrojnijim kategorijama turnira što nas jako veseli. U najbrojnijoj ženskoj kategoriji turnira naša Gabrijela Raič uvjerljivo je došla do zlata i zasluženo osvojila priznanje najuspješnije djevojčice turnira. Sada nam predstoji dio sezone koji je „nakrcan“ turnirima te se nadamo kako ćemo uspješan niz nastaviti i dalje“ izjavio je jedan od trenera Hercegovca Marko Zrimšek.