Podijeli članak

Proteklog vikenda judaši Hercegovca su nastupali na dva natjecanja i to na kupu „Vinko Šamarlić“ u Sarajevu i na sližbenom juniorskom europskom kupu u Lignanu u Italiji.

Kup Vinko Šamarlić

U subotu je u Sarajevu održan međunarodni memorijalni turnir "Vinko Šamarlić" gdje je nastupilo preko 650 natjecatelja iz 47 klubova (Srb,Hrv,Slo,Bul,CG i BiH). Hercegovac su predstavljali mješana ekipa od 9 članova koji su osvojili 8 medalja. Zlatom se okitio Ivan Miličević, srebrom David Rosić-Milinković i Dominik Senkić,dok su bronce osvojili Ilan Okić, Mario Novak, Niko Novak, Leon Andačić i Ivan Miličević (u uzrastu starijih). 

Za Hercegovac još su nastupali Tomislav Brkić i David Senkić no ovog puta bez pobjedničkog postolja.

Europski kup Lignano

Ovog vikenda u Lignanu održan je jedan od najbrojnijih Europskih kupova u godini. Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine nastupio je i naš junior David Pušić. U prvom kolu je sa 2  pobijedio predstavnika Austrije, ali ga je u drugom kolu zaustavio predstavnik Mađarske i time je Pušić završio nastup u Lignanu. Inače na natjecanju je sudjelovalo preko 650 juniora a u Pušićevoj kategoriji nastupilo je čak 90 judaša iz Europe i svijeta. Nakon natjecanja održan je trodnevni trening kamp na kojemu je sudjelovao i predstavnik Hercegovca.

Idućeg vikenda održava se seniorski Europski kup u Dubrovniku gdje će Pušić, iako još junior, steći novo natjecateljsko iskustvo i pokušati ostvariti nešto bolji plasman.