Podijeli članak

Proteklog vikenda u Zagrebu održan je međunarodni judo turnir „Kup Lika“ u organizaciji judo kluba „Lika“ Zagreb. Na turniru se natjecalo preko 600 judaša iz 77 klubova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Austrije, Grčke i Italije. Mostarski Hercegovac se s ovog prestižnog turnira vraća bogatiji za 6 zlatnih, 6 srebrenih i 7 brončanih medalja. Osim pojedinačnih nagrada Hercegovac je proglašen i najboljom ekipom cijelog turnira. 

Zlatne medalje za Hercegovac su osvojili: Nika Zovko, Gabriela Raič, Nera Prce, Mario Novak, Lana Čović Stanić i Ivana Buntić
Srebra sa sobom u Mostar ponijeli su: Luka Bubalo, David Senkić, Ivan Miličević, Ivan Raguž te u duplom startu Nika Zovko i Gabriela Raič
Brončane medalje: Ivano Đinkić, Petra Čuljak, Lorena Vučić, Stefan Juka, Nina Grubišić Čabo te Mario Novak i Lana Čović Stanić u duplom startu. Peta mjesta i na korak od medalje zaustavljeni su Petar Kožul i Ina Ravlić a sedmi je bio Ivan Letica.
Hercegovac su još predstavljali i Martino Prce i Niko Novak. Valja napomenuti kako je od 12 finala koliko ih je Hercegovac imao ovaj put bila i dva međusobna finala.

„Ponosni smo i jako zadovoljni rezultatima s Kupa Like. Upravo ovakvi nastupi na ovakvim natjecanjima su ono što naš klub i čini sve prepoznatljivijim i poštovanijim ne samo kod nas nego i u cijeloj regiji. Ovim putem se zahvaljujemo i čestitamo našim članovima na najboljoj mogućoj reklami koju prave za naš klub a to je kvalitetan rezultat“, poručili su iz kluba. Do kraja godine Hercegovac čekaju još tri natjecanja, polaganje za više stupnjeve te proslava 56-te godišnjice postojanja koja će se održati 23.12. u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača.

Nakon natjecanja dječaci i djevojčice Hercegovca imali su priliku posjetiti i samo otvaranje Adventa u Zagrebu te obići i muzej iluzija.