Podijeli članak

Lider Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović zahtjeva od policije da hitno identificira i privede osiguranje Vojislava Šešelja, kao i njega, zbog današnjeg fizičkog napada na Nenada Čanka.

Jovanović zahtjeva i da se najavljeni skup radikala u Hrtkovcima zabrani i upozorio ako ne bude zabranjen, da će biti prinuđeni da sami reagiraju.

"Danas je u napadu na hrvatske parlamentarce obrukao Srbiju i svakog građanina, još jednom služeći se primitivnim ponašanjem nedostojnog normalnog i razumnog čovjeka, što Šešelj nikada nije ni bio. Gazeći hrvatsku zastavu i vrijeđajući hrvatske izaslanike samo je kompromitirao Srbiju u očima ljudi koji žive u našem susjedstavu, svjesno stvarajući tenzije koje treba da pogoršaju naše međusobne odnose," navodi se u priopćenju stranke.

U priopćenju se navodi i da je Šešelj: "dokazana kukavica, koja je cijeli život podredila maltretiranju slabijih od sebe i iskaljivanju snage na nemoćnima".

"Država ima obaveze i način da stane na put Šešelju, a ako to ne uradi, u svakom trenutku ćemo reagirati na njegovo ludilo, i pokazati mu da u ovom društvu nema mjesta za ratne zločince željne nove krvi, samo da bi zadovoljili svoj poriv za nasiljem i destrukcijom što nas je koštalo previše u prošlosti," navodi Jovanović u priopćenju.