Podijeli članak

Predstojeće subote mostarska dvorana na Bijelom Brijegu bit će nakon nekoliko godina ponovno domaćinom premijerligaškog gradskog derbija. Naime rukometašice HŽRK Zrinjski i HRK Katarina u okviru 10. kola Premijer Lige odigrat će izuzetno važnu utakmicu u derbiju začelja a pobjednik će osim vrijednih bodova ponijeti i epitet bolje momčadi u gradu na Neretvi.

Koliko su obje ekipe podmlađene dovoljno govori podatak da je mlada, 22-godišnja vratarka Katarine Josipa Šimunović jedna od najiskusnijih igračica u oba tabora. Za Pogled.ba Šimunović je najavila subotnji derbi u kojem će njen tim imati status gošći.

"Prije svega moram naglasiti da mi je drago što se nakon toliko godina ponovno igra gradski derbi u Mostaru. U subotu protiv Zrinjskog očekujem nimalo laku utakmicu, ali utakmicu koja će biti kvalitetna, te na koncu našu  pobjedu. Vjerujem da dobar rukomet neće izostati iako se radi o najmlađim ekipama Premijer lige. Također smatram da će borbu i napetost pojačati i loša pozicija na tablici  oba tima, jer bodovi mnogo znače i jednoj i drugoj ekipi. Bez obzira na ozljede naših igračica iz prve postave, smatram da ćemo osvojiti bodove i krenuti korak dalje od zone ispadanja. Nadam se i da će se publika odazvati u malo većem broju u odnosu na uobičajeno i pružiti podršku i nama i našim protivnicama", kazala je mlada čuvarica mreže Katarine Josipa Šimunović za Pogled.ba.