Podijeli članak

Obdukcija tijela 50-godišnje Kate M. iz Pavlovaca kod Požege, koja je posljednjeg dana 2017. godine pronađena mrtva u obiteljskoj kući, nije dala odgovor na to što je točno uzrok njene smrti. 

"Ne bi prejudicirali što bi mogao biti uzrok smrti, jer treba obaviti dodatnu toksikološku analizu krvi, urina i nekih dijelova tijela, što će biti obavljeno u Centru za vještačenje Ivan Vučetić na Medicinskom fakultetu Zavodu za sudsku medicinu u Zagrebu", rekao je za 24sata.hr u utorak Franjo Kopunić, zamjenik Županijske državne odvjetnice u Slavonskom Brodu koji je uz asistenciju požeške policije u nedjelju navečer obavio očevid.

Žena je na glavi imala dvije čudne posjekotine, ali policija u nedjelju nije mogla ispitati supruga i sina (21) jer su bili u alkoholiziranom stanju. Istražiteljima su rekli da su svi trošili antidepresive te da je nesretna Kata taj dan popila pedesetak tableta. 

"U slučaju da toksikološka analiza pokaže da je došlo do predoziranja lijekovima isključiti ćemo mogućnost da je smrt nastupila uslijed traume, zbog povreda koje su pronađene na glavi. Suprug žene i njen sin su temeljem odluke prekršajnog suda u Požegi zadržani u pritvoru i s njima će policija obaviti razgovor s ciljem da se sazna što se točno događala tog dana u kući", dodao je Kopunić.

Jedan od susjeda ispričao je kako su i prije imali problema s alkoholom te da žali zbog susjede koja je brinula o sinu i suprugu. Dodaje i da je policija često znala dolaziti zbog sukoba u kući.

Ispričao je i kako uz sina, obitelj ima još pet kćeri, a neke žive u Sloveniji i Austriji, a jedna par sela dalje.

"Susjedu sam vidjela u subotu i rekla sam joj da ću joj doći u ponoć na smjeni između dvije godine da je iznenadim i čestitam joj Novu godinu, bile smo jako dobre. Jako mi je žao, bila je tako dobra", rekla je susjeda Ljerka Budić Martinović.