Podijeli članak

Od trenutka kada je priopćeno da je vlasnik škole glume "Stvar srca" Miroslav Aleksić (69) uhićen zbog sumnje da je silovao i seksualno napastovao svojih šest učenica, još 20 djevojaka je podnijelo prijavu policiji, tvrdeći da su i one bile njegove žrtve, pišu Večernje novosti.

Od njih se sada uzimaju izjave, koje će biti proslijeđene Višem javnom tužiteljstvu, koje će zatim donijeti odluku hoće li protiv Aleksića proširiti istragu.

On je uhićen zbog sumnje da je od 2008. pa do prošle godine, u prostorijama svoje škole, seksualno napastovao tada maloljetnu glumicu Milenu Radulović i još pet svojih učenica, a na teret mu stavlja osam silovanja i sedam krivičnih djela nedozvoljene spolne radnje.

Prema nekim informacijama, tužiteljstvo bi od srijede trebalo da počne da uzima izjave od oštećenih.

Aleksiću je, nakon saslušanja u tužiteljstvu, odlukom Višeg suda u Beogradu određen pritvor od 30 dana i on će najprije boraviti u karantenu, odnosno u izolaciji beogradskog Centralnog zatvora zbog situacije s koronavirusom.

Večernje novosti pišu i da učitelj glume, po svemu sudeći, ima problema da angažira odvjetnika, pošto mu je u utorak punomoćje otkazao i Nemanja Jolović. Tako je za tri dana promijenio tri odvjetnika, a još nekoliko poznatih kancelarija je odbilo da ga zastupa.

Jolović je rekao za Večernje novosti, da je kad je poslije određivanja pritvora Aleksiću pročitao naredbu za istragu, video je da jedna od oštećenih djevojaka kćerka njegovog dobrog prijatelja i da je u sukobu interesa.

Aleksić je u Višem tužiteljstvu na saslušanju u potpunosti negirao sve optužbe, uz komentar da mu nije jasan motiv zbog ga Milena Radulović i ostale djevojke terete za ovako teška djela.