Podijeli članak

Pivo je bez ikakve sumnje najpopularnije, a jedno je i od najstarijih alkoholnih pića i ljudi ga konzumiraju širom svijeta.

Pivo ima neka izuzetno pozitivne efekte na ljudsko zdravlje. Bogato je proteinima, vitaminom B, a hmelj je glavni sastojak koji se koristi za pripremu piva. Sadrži i flavonoide i dobra je izvor minerala.

1. Pivo održava zdravlje bubrega. Čaša piva dnevno smanjuje vjerojatnoću bolesti bubrega za čak 40 posto, navodi se u nedavnom istraživanju.

2. Vlakna koja pivo ima u svom sastavu smanjuju nivo lošeg kolesterola i štite organizam od nastanka kardiovaskularnih bolesti.

3. Pivo je bogato vitaminima B1, B2, B6 i B12 i svakako povećava nivoe B vitamina u tijelu. Pivo sadrži 30% više vitamina B6 od bilo kog drugog izvora, kao i veliku količinu rijetkog vitamina B12.

4. Prema drugom znanstvenom istraživanju, visoka razina silicija u pivu jača kosti.

5. Pivo sadrži laktoflavin i nikotinske kiseline, komponente koje unaprjeđuju san i tretiraju nesanicu.

6. Rezultati istraživanja potvrđuju da umjereno konzumiranje piva smanjuje rizik od moždanog udara za nevjerojatnih 40 do 60 posto

7. Pivo je odličan napitak za spriječavanje krvnih ugrušaka.

8. Stručnjaci ukazuju da pivo poboljšava pamćenje. Prema njima, ljubitelji piva imaju manji rizik od demencije i Alzheimerove bolesti.

9. Dnevna potrošnja piva ima pozitivan utjecaj na pigmentaciju - koža izgleda glatko i ljepše.

10. Dokazano je da dvije čaše piva dnevno znatno smanjuju stres.