Podijeli članak

Redakcija i čitatelji „Nezavisnih novina" izabrali s dopremijerku i ministricu financija FBiH Jelku Milićević za najboljeg ministra u Vladi Federacije BiH. Priznanje joj je na večerašnjoj manifestaciji u Banja Luci uručio Mi­lan Šekara, gla­vni i od­go­vor­ni ure­dnik por­ta­la www.ne­za­vi­sne.com.

Ministrica Milićević se zahvalila redakciji i čitateljima „Nezavisnih".

-Ugodno sam iznenađena, ali se pitam jesam li zaslužan nositelj ovog velikog priznanja. U Vladi FBiH sigurno ima još onih koji zaslužuju ovo priznanje - kazala je ministrica Milićević.

Dodala je kako sigurno radi najbolje što zna, a ova nagrada ujedno je i obveza da Ministarstvo financija Federacije BiH i ona osobno rade još bolje i imaju vodeću ulogu u funkciji ostvarivanja ciljeva fiskalne stabilnosti. Pred svima nama, oba entiteta i cijelom državom, kazala je, važne su reforme koje su neophodne želimo li da nam svima bude bolje. Na tom putu vrlo je važna, možda i presudna, suradnja svih razina vlasti. Posebno je potencirala suradnju vlada Federacije i Republike Srpske.

-Reformska agenda naš je zajednički projekat i trebamo ustrajati u provedbi reformi. Želja mi je da stvorimo bolje društvo, a kao dužnosnica koja dolazi iz hrvatskog naroda, moram naglasiti i državu u kojoj će se sva tri naroda uistinu osjećati jednakopravnima. Uvjerena sam da uz zajednički rad, malo političke volje, pa i pomoć vas medija, to možemo ostvariti - poručila je Milićević.  

Kada je riječ o Vijeću ministara Bosne i Hercegovine najviše glasova dobio je Ismir Jusko, državni mi­nis­tar prometa i veza. Čitatelji „Nezavisnih" su u Vladi Republike Srpske najbolje ocijenili rad Petra Đokića, ministra industrije, energetike i rudarstva.