Podijeli članak

Zdravko Gavran, jedan od utemeljitelja HDZ-a jučer je od zagrebačkog gradskog odbora stranke zatražio da ga se izbriše iz članstva, piše Novi list.
 
"Članarinu za ovu godinu podmirio sam uplatom na dostavljeni račun. To je bio moj zadnji čin u stranci ", napisao je Gavran, koji je 1989. bio u inicijativnom krugu za osnivanje HDZ-a. Gavran nije naveo razloge napuštanja stranke, no u HDZ-u nagađaju da je to napravio zbog neslaganja s politikom ministrice Marije Pejčinović Burić. Inače, zaposlen je u Samostalnom sektoru za analitiku i političko planiranje Ministarstva vanjskih poslova.

"Riječ je o mojem privatnom činu. Nije u pitanju političko neslaganje s bilo kim ili bilo čim. Da jest ja bih to napisao. Činjenica je da sam prije skoro 29 godina bio među inicijatorima HDZ-a, ali to ne znači da sam time sebe obvezao da ću do smrti biti član stranke. HDZ sam smatrao instrumentom za realizaciju određenih ideja koje smo imali krajem osamdesetih godina, ali predmet mojeg zanimanja bile su i mnoge druge stvari i za njih mi je potrebno slobodno vrijeme ", kazao je za Novi list.