Podijeli članak

Dvadesetpetogodišnji lijevi bočni igrač Stipo Marković nakon punih deset godina napustio je NK Široki Brijeg i prešao u redove hrvatskog prvoligaša NK Lokomotiva Zagreb.

Ovaj rođeni Kiseljačanin prošao je kompletnu Škola nogometa NK ŠIROKI BRIJEG i 2012. godine potpisao prvi profesionalni ugovor s našim klubom. U plavo-bijelom dresu odigrao je 202 utakmice u svim natjecanjima i postigao tri gola te upisao 18 asistencija.

"Jutros sam obavio liječničke preglede i potpisao četverogodišnji ugovor. Sretan sam što sam napravio iskorak u svojoj karijeri prelaskom u 1. HNL. Želim se zahvaliti NK Široki Brijeg i NK Lokomotiva što su se brzo dogovorili oko uvjeta moga transfera. No, posebno hvala mojem NK Široki Brijeg koji mi je sve ovo omogućio. U Širokom Brijegu sam se afirmirao u igrača i jako sam zahvalan na tome. Na koncu veliko hvala svim trenerima i suigračima bez kojih sve ovo ne bi uspjelo, kazao nam je Marković u telefonskom razgovoru nakon današnjeg potpisa ugovora.

Marković je posljednjih sezona bio jedan od perjanica NK Široki Brijeg i ponajbolji desni bočni igrač u cijeloj BiH. Zbog svoje odanosti klubu i odnosa prema dresu momčadi s Pecare zavrijedio je brojne simpatije među navijačima i ljubiteljima nogometa u Širokom Brijegu. Svojim primjerom mnogima je pokazao kako se bori i igra za svoj klub.

Našem Stipi, uime uprave, navijača i svih djelatnika NK Široki Brijeg, zahvaljujemo na svemu što je učinio za naš klub i želimo mu sve najbolje u nastavku karijere, priopćili su iz NK Široki Brijeg.