Podijeli članak

Bivši japanski glumac Miki Ryosuke se svojevremeno našao u centru pažnje zbog svojih tvrdnji kako je zanimljivom i potpuno neuobičajenom metodom izgubio otprilike 13 kilograma te smanjio obujam svog struka za nevjerojatnih 12 centimetara. I to sve u samo nekoliko tjedana!

No, kako tvrdi, nije bio na dijeti, već je samo dvije minute dnevno radio vježbe protiv bolova u leđima koje mu je savjetovao liječnik. Prema njegovim riječima, potrebno je ustati i zauzeti položaj u kojem je jedna noga blago izbačena ispred tijela, a druga iza njega. Zategnite mišiće stražnjice te težinu tijela prebacite na stražnje stopalo. 

Počnite polako udisati zrak tijekom tri sekunde istovremeno podižući ruke iznad glave. Nakon toga izdahnite zrak svom snagom i neka izdisaj traje sedam sekundi, a istovremeno stegnite sve mišiće tijela. 

Ako vam ovakav način gubitka kilograma ne zvuči nimalo logično, možda vas razuvjeri podatak da se masno tkivo u tijelu sastoji od kisika, ugljika i vodika. Kada kisik koji udišemo dosegne masne stanice, on ih dijeli na dvije komponente (ugljik i voda). Stoga, što više kisika koristi naše tijelo to više kalorija i masnoća sagorijevamo, piše Daily Mail.