Podijeli članak

Prostitutke, kokain i jahte - to je ljetna kombinacija u kojoj državni direktori sklapaju milijunske poslove, ali policija nikome ništa ne može dokazati...

Tajnica predsjednika uprave velikog javnog poduzeća, udovica otporna na smjene direktora, dogovara vikendaranžman svom šefu.  S momkom, gradskim šmekerom bez mnogo škole, javlja lokaciju gdje će djevojke biti pokupljene. Momak se ne cjenka. Predsjednik uprave je čest klijent, njegovi su poslovni partneri darežljivi, djevojke se s vikenda vrate sretne i zadovoljne, s dobrom napojnicom, prenosi Express hr.

Vječne ljubavnice u zlatnom kavezu 

Istodobno gospođa tajnica rješava i vikend-aranžman direktorovoj supruzi. Ona će s djecom i prijateljicama biti smještena u boutique hotelu u Zadru.  Suprug će joj se pridružiti nakon što završe poslovni sastanci na Bavariji 45, vrlo pristojnom jedrenjaku koji je usidren u Sukošanu. Tvrtka poslovne partnere časti dvodnevnom plovidbom na Kornate. Djevojka koja mi govori o tom izletu i dalje se predstavlja kao studentica ekonomije, stara oko 26 godina, tamne kose, ne pretjerano bujnih prsiju, ali bujnih očekivanja od mladenačkog života. Uostalom, starije prijateljice su joj uvijek govorile da žive život kao na filmu... Brineta se od svoje dvadesete bavi prostitucijom, imala je, kaže, sreće da “ima dobre klijente”. Mnoge zaglave u paklu droge ili od ruke posesivna svodnika, a često upadnu u kriminalni milje. Tu se pretvore u vječne ljubavnice u zlatnom kavezu. Jedna se djevojka, govori mi brineta, toliko zaljubila u svog sponzora, poznatog zagrebačkog kamatara, da nije mogla podnijeti da je ostavi.  Kad je on prekinuo vezu, ona je zakupila nekoliko jumbo plakata na najprometnijim zagrebačkim cestama i napisala mu “Molim te, vrati se, volim te”. 

S brinetom sam razgovarala nakon što je se vratila s jahte na kojoj je bio onaj spomenuti “predsjednik uprave”. U Sukošan je nju i tri prijateljice dovezao njegov vozač. Čekao ih je ručak u obližnjem restoranu. Jele su neslani rižoto. Nikad, kaže, ne jedu začinjeno, “ljuta hrana nezgodna je poslije za seksualni odnos”. Direktor i partneri stigli su predvečer. Svi su se zajedno ukrcali na brod, skiper je krenuo put Kornata, brod se usidrio u jednoj od usamljenih uvala, među opustjelim otocima. Put je, kaže brineta, uvijek dovoljno dug da se imamo vremena svi upoznati. "Volim se pripremiti, da barem otprilike znam čime se bave osobe s kojima ću biti, što rade, što vole. Ponekad se znalo dogoditi da u ekipi bude čovjek s kojim sam već negdje bila, u tom slučaju sve ide lakše jer se znamo", priča dalje brineta...

Biznismen tražio od nje da laje i mijauče 

Brineta mi otkriva kako je “za izlet” na Kornate dobila 2000 eura, za razdoblje od petka popodne do nedjelje ujutro.  Prosječna zarada za vikend-aranžman inače je oko 3500 do 4000 eura, ali kad je djevojaka više, kao ovaj put, a i radi se o dan i pol, dvije tisuće eura je, kaže, prihvatljivo. Cijene su na tržištu manjeviše standardizirane, seks s dvojicom je 400 do 500 eura, cijela noć u hotelu s jednim muškarcem iznosi minimalno tisuću eura, s dvojicom dvije tisuće, a dodatne usluge se dižu 150 eura ili čak znatno više za oralni i analni seks, seksualna pomagala, ili izvanserijske želje.  Jednom je, govori, zaigrani klijent tražio da soba bude puna igračaka, volio se vezati, ali nije prelazio u grubost. Bilo je, kaže, i zahtjeva koji su prelazili u ozbiljan neukus, na takve stvari nije pristajala. Vlasnik jedne velike autokuće tražio ju je da mijauče i laje. Prvi put se prepala da je nastran, a onda je, veli, shvatila da samo voli basne... Bilo joj je dvadeset godina, rodom iz malog mjesta pokraj Šibenika, kad je u Zagreb došla studirati ekonomiju. Otac joj je pomorac, majka medicinska sestra, treće je od petero djece u obitelji. Njezina priča nije tužna. Dolazi, kaže, iz situirane, tradicionalne i harmonične obitelji, ovo što radi, smatra čistim biznisom.  U sve je ušla slučajno. U Zagrebu je u mondenom jarunskom lokalu upoznala muško društvo, viđala se s njima nekoliko vikenda za redom, jedan od njih poslije joj je postao “veza” za poslove. Čovjek drži teretanu, bavio se svojedobno profesionalno sportom, gradski dečko, kaže brineta. "Ne maltretira me, uvijek nam sredi vrhunske klijente, većinom poslovnjake. Kad mi je prvi put predložio da odem s njim i njegovim prijateljima na vikend, nisam bila sigurna želi li samo zabavu ili će mi to i platiti, pa sam ga pitala", smije se brineta.  Iznenadio se, uglavnom se cure prave naivne, neke to, zapravo, i jesu, ali one poslije i nagrabuse, jer se ne znaju postaviti, pa pristaju na svašta.  Jedna je tako otišla s klijentom na put izvan Hrvatske. Ništa na tom putu nije bilo kako su dogovorili - ostala je dulje od planiranog, a njezine usluge koristio je i njegov prijatelj.

"Meni se to, kaže brineta, ne može dogoditi. Ako mi ne odgovara, ne idem, ili odustajem. Imala sam klijenta koji je prvih nekoliko puta bio zaista ‘clean job’, kako mi kažemo za jednostavno odrađen seks. Čak mi je bio i toliko simpatičan da sam s njim znala ostati i nakon seksa popiti čašu vina u hotelu ili u njegovoj kući. Dolazila sam mu u stan kad je bio sam. Bio je toliko pažljiv da mi je novac stavljao u torbicu dok sam ja na toaletu. Uvijek je ostavio sto eura više. Za lak za kosu, tako je govorio. No jednom prilikom sam vidjela da je strašno nervozan. Seks je bio malo grublji, no nije mi smetalo. Kad je završilo, htio je još, ali ja sam za dva sata imala dogovoren izlazak u resort izvan Splita s kolegicom. Poludio je, zagalamio, nije me udario, ali je bio vrlo neugodan, svašta mi je izgovorio, da ne mogu ja kurva odlučivati što ću, da je on taj koji odlučuje i tako svašta. Pobrala sam novac i otišla. Mjesecima se poslije ispričavao, pritiskao moju ‘vezu’ da opet dođem, nudio je svašta, ali više nije bilo tog novca zbog kojeg bih se vratila. Imam sreću što imam svoj stan, super zarađujem, pred kraj fakulteta sam, radim honorarno knjigovodstvene usluge pa i tu zaradim, jednostavno nisam prisiljena trpjeti budalu. Zlo mi je došlo kad sam ga srela nekoliko mjeseci nakon toga na Snježnoj kraljici. Zbrisala sam nakon prvog laufa", smije se brineta.
Uz prostituciju često ide i droga. 
Ostatak teksta pročitajte na Express hr.