Podijeli članak

Firma za proizvodnju konzumnih jaja “Agreks” iz Donjeg Žabara izvezla je prve količine od 302.400 komada konzumnih jaja za industrijsku proizvodnju na tržište EU, odnosno za jednu hrvatsku firmu.

Ravnatelj “Agreksa” Predrag Miličić rekao je da će sljedeće sedmice istu količinu jaja isporučiti još jednoj hrvatskoj firmi sa kojom su, također, sklopili ugovor.

- Naše su procjene da će u ovim prvim mjesecima za sada to biti tržište, odnosno tvrtke Hrvatske. Usporedo pregovaramo sa još dvije tvrtke iz Austrije i Italije, istaknuo je Miličić.

On je podsjetio da je “Agreks” jedina firma u BiH koja je 24. prosinca prošle godine dobila službenu potvrdu iz Bruxellesa da je na listi izvoznika jaja za industrijsku preradu iz BiH te da su početkom ove godine pokrenuli prve poslove.

On je napomenuo da ovaj poslovni korak za firmu znači mnogo jer su dobili priliku da nastupe na tržištu sa pola milijuna  ljudi, što podrazumijeva da su prošli sve provjere domaćih i europskih institucija.

Tako veliko tržište otvara nam mogućnosti. Planiramo proširenje kapaciteta. Sada imamo kaveznu i proizvodnju u slobodnom držanju, a u ovoj godini se spremamo i za takozvanu `fri renč` ili natura proizvodnju koja podrazumijeva hranjenje kokošaka u potpuno prirodnom ambijentu”, istaknuo je Miličić.

Pogled.ba