Podijeli članak

Policijski službenici Policijske uprave Bosanska Gradiška, 21.10.2020. godine, identificirali su i lišili slobode S.B. iz mjesta Orahova zbog postojanja sumnje da je počinio krivična djela ''Teška krađa'' i ''Tjelesna ozljede''.

Naime, Staničnom odjeljenju policije Orahova, istog dana oko 14.30 sati prijavljeno je da je radnika privatnog poduzeća sa sjedištem u Doboju, presrela nepoznata osoba, fizički ga napala i izbacila iz vozila marke VW Transporter, te se udaljila u nepoznatom pravcu.

Po zaprimljenoj prijavi na mjesto događaja su izašli policijski službenici Policijske uprave Bosanska Gradiška, a koji su došli do saznanja da se prije podnošenja prijave dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovao S.B. iz mjesta Orahova, a koji je s putničkim automobilom marke 'VW Pasatt’ sletio s kolovoza.

Nakon prometne nezgode oštećeni je prišao S.B kako bi mu pomogao, ali S.B. ga je fizički napao udarivši ga rukama više puta u predjelu glave i tijela, nakon čega uzima vozilo oštećenog u kojem su se nalazila dva mobilna telefona, te se udaljio u nepoznatom pravcu.

Nedugo potom S.B. se s vozilom oštećenog vratio mjesto nesreće i pokušao izvući svoje vozilo koje je sletjelo s kolovoza, a kako mu to uspjelo, ostavlja svoje vozilo i vozilo oštećenog, te se udaljava u nepoznatom pravcu.

Uviđaj na mjesta događaja izvršili su policijski službenici Policijske uprave Bosanska Gradiška.

Istog dana oko 20.30 sati u mjestu Orahova, policajci su pronašli i uhitili S.B, nakon čega je alkotestiran, i tom prilikom je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.

O gore navedenom obaviješten je dežurni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka, koji je naložio da se po kompletiranju i dokumentiranju predmete podnose izvještaj za počinjena krivičnog djela protiv navedene osobe, prenosi Klix.