Podijeli članak

Nad njihovim susjedom Lukom Juretićem (24), osumnjičenim za teško ubojstvo i pokušaj teškog ubojstva u tijeku je psihijatrijsko vještačenje

Nepuna tri mjeseca nakon napada u Solinu, u kojem joj je ubijen suprug Vicenco Uvodić (92), preminula je Senka Uvodić (87) koja je te noći zadobila teške ozljede zbog kojih je bila u bolnici duže vremena, javlja Slobodna Dalmacija.

Nad njihovim susjedom Lukom Juretićem (24), osumnjičenim za teško ubojstvo i pokušaj teškog ubojstva u tijeku je psihijatrijsko vještačenje koje provodi tim od tri stručnjaka iz KBC Split koji na razgovor s njim dolaze na splitske Bilice gdje se nalazi u istražnom zatvoru.

Što se tiče ostalih dokaza istraga je takoreći gotova, čeka se samo nalaz i mišljenje vještaka psihijatara i psihologa iz splitske bolnice. Provedena su sva ostala vještačenja među kojima su se pokazala najbitnija ona bioloških tragova i traseološko jer su povezali osumnjičenika s mjestom zločina.

Podsjetimo, osumnjičeni je pokucao na vrata svojih susjeda i navodno zatražio brašno za palačinke. Čim je susjeda otvorila vrata, pomahnitali mladić počeo ju je udarati tupim predmetom, najvjerojatnije batom za mesom.

Kada je nesretna žena pala, produžio je u dnevni boravak i po glavi izudarao njezinog supruga, koji je ostao na mjestu mrtav.