Podijeli članak

Carl Ruiz, celebrity kuhar i TV zvijezda, preminuo je iznenada u 44. godini života, javlja NY Times.

Vlasnik nekoliko restorana među kojima je posljednji, "La Cubana" otvorio ovoga ljeta, umro je u snu, navodno od srčanoga udara. Nalazi obdukcije trebali bi pokazati što je točno dovelo do tragičnog događaja.

Od poznatog kuhara, omiljenog na gastro sceni, opraštaju se danas obitelj i prijatelji na društvenim mrežama. Guy Fieri, kolega s Food Networka, na Twitteru je izrazio svoju tugu zbog smrti prijatelja.

"Njegovu sposobnost da me nasmije u svakoj situaciji nadjačao je tek njegov kulinarski talent...", piše shrvani Fieri koji je s Ruizom sudjelovao u brojnim emisijama.
 

"U ime obitelji La Cubana, teških srca javljamo kako je naš voljeni kuhar Carl Ruiz preminuo. Nema tih riječi koje bi izrazile našu tugu zbog iznenadnog gubitka dragog prijatelja i brata. Više od njegova nevjerojatnog kulinarskog talenta, pamtit ćemo ga po karakteru koji nikada nije razočarao, nikada nije propustio nasmijati nas i popraviti nam dan. Njegov oštar intelekt i zarazan humor nisu poznavali granice. Živio je kako je i kuhao - uvijek u punini, u plesu...", pišu kolege koji se od kuhara opraštaju na društvenim mrežama, prenosi Slobodna Dalmacija.

Otkrivaju i kako je njemu u čast pokrenuta udruga za mlade i perpektivne kuhare, a dodjeljivat će se i stipendija za najtalentiranije.