Podijeli članak

U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata općine Tomislavgrad, na Pomenu iznad Doljana u nedjelju, 22. srpnja, bit će upriličeno otkrivanje spomen-ploče za osam hrvatskih branitelja stradalih na jablaničkom bojištu: Josipa Mioča, Pericu Kutlešu, Franu Krištu, Marka Belića, Matu Mamića, Miću Šokčića, Antu Luketića i Željka Bogdana. 

Kako piše portal Doljani.info spomenuta udruga je 2014. godine postavila spomen-ploču na kojoj su upisana imena hrvatskih branitelja stradalih upravo na ovome mjestu: Ljilje Zrno, Ivana Radoša, Ivana Petrovića i Martina Baćka. 

Kako bi se odala počast svim hrvatskim braniteljima stradalima na ovome nekadašnjem bojištu, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata pokrenula je inicijativu za postavljanje ploče na kojoj će biti upisana imena i preostalih stradalih branitelja. 

Programom je predviđeno polaganje vijenaca u 10:30 sati, nakon čega će svetu misu, s početkom u 11 sati, predvoditi gvardijan tomislavgradskoga franjevačkoga samostana fra Sretan Ćurčić.